« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
POSLIJE 19 GODINA RAZVOJA STIGAO PRVI SERIJSKI MODEL NA GORIVE ĆELIJE

Počela proizvodnja Honde FCX Clarity

Hondin automobil na gorive ćelije koji iz auspuha umjesto štetnih plinova ispušta samo vodu, početi će se već u srpnju prodavati u SAD i Japanu

Fotografija vijesti
Više o

honda

,

Honda FCX Clarity

,

vodikove gorive ćelije

Honda FCX Clarity, napredni automobil pogonjen vodikovim gorivim ćelijama, sišao je sa trake u prvoj tvornici na svijetu za proizvodnju vozila na gorive ćelije u Japanu. Poslije 19 godina razvoja, dolazak ovog prvog serijskog vozila na gorive ćelije, označava ujedno početak nove ekološke ere.

Automatizirana oprema

Model FCX Clarity, koji iz auspuha ispušta samo vodu, predstavljen je u Honda Automobile New Model centru u Tochigi. Među onima koji su rezervirali prve primjerke su glumica Jamie Lee Curtis, njen suprug i filmaš Christopher Guest, producent Ron Yerxa...

Nova proizvodna linija, namijenjena izradi vozila na gorive ćelije, postavljena je u Honda Automobile centru i ključuje procese jedinstvene za ovakva vozila, kao što su instalacija spremnika gorivih ćelija i vodika.

Honda Engineering u Tochigi u vlastitom pogonu proizvodi spremnike na gorive ćelije. Predstavljena je također i ekskluzivno dizajnirana automatizirana oprema za proizvodnju gorivih ćelija, kako bi se osigurala kvaliteta velike preciznosti i u masovnoj proizvodnji.

V Flow spremnik

Honda čini napredak u području proizvodnje vozila na gorive ćelije, te se približava ostvarenju svog cilja - osiguranju šire primjene ovog revolucionarnog vozila.
Hondu FCX Clarity pokreće kompaktni, učinkoviti i snažni V Flow spremnik gorivih ćelija. Može se pohvaliti dinamičnom i sofisticiranom pojavom, koju je omogućio inovativan raspored agregata na gorive ćelije. Ovaj automobil nudi također atraktivan dizajn i napredne performanse, kao i odgovornije ponašanje prema okolini.

Leasing prodaja počinje već početkom srpnja u SAD i Japanu. Planovi za zajedničku prodaju zahtijevaju proizvodnju nekoliko serija ovih vozila i to u 200 primjeraka u 3 godine.    (BD)

01.08.2008. 15:48:42
Novi komentar
nužno
nužno