« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
Yummy

Počela kuharska Olimpijada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kuharska olimpijada

,

kuharski savjetnik

Najveće svjetsko natjecanje u umijeću kuhanja u kojem sudjeluju profesionalni kuhari iz više od 50 država započelo je ovog vikenda u njemačkom gradu Erfurtu.

Na Međunarodnom natjecanju kulinarskih vještina (IKA) koje se poput "Olimpijade kuhanja" održava svake četiri godine, do srijede će se u Erfurtu u kuhinjama staklenih zidova za štednjacima okušati oko 1600 kuhara i slastičara.

Najbolji na natjecanju neće dobiti zvjezdice za vrhunsku kuhinju nego zlatne, srebrne i brončane medalje u različitim kategorijama, pojedinačno i timski.

32 tima kao nacionalne reprezentacije zastupaju svoje zemlje na natjecanju. Osim njih, timski nastupaju i nacionalne reprezentacije kuharskog podmladka, kao i regionalne momčadi.

Natjecanje nacionalnih reprezentacija počelo je u nedjelju, kad timovi moraju proizvesti menije od 3 slijeda s maštovitim aranžmanima hladnih plata. Na prošle dvije Olimpijade kuhanja, 2000. i 2004. godine, švedska je nacionalna reprezentacija osvojila zlatnu medalju. (hina/metro-portal)

19.10.2008. 11:38:39
Novi komentar
nužno
nužno