« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
ZEKAEM

Plesna predstava 'House Bolero' u ZKM-u

Studio za suvremeni ples povodom 60. godišnjice osnivanja ansambla, 14. i 15. studenoga, u 20 sati, u ZeKeEmu izvodi premijerne izvedbe predstave 'House Bolero' u koreografiji međunarodno etabliranog koreografa Mateja Kejžara

House Bolero
House Bolero (Arhiva)
Više o

ZeKaeM

,

plesna predstava

,

House Bolero

U izvedbi predstave sudjeluju sadašnji i bivši članovi ansambla: Drago Asić Lika, Andrija Laboš Jerry, Desanka Virant, Bosiljka Vujović Mažuran, Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković.

'House Bolero' je oda Plesu, a sve je počelo prije pet godina zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća.

Ovoga puta, povod je šezdeseta obljetnica Studija za suvremeni ples. U ovom međugeneracijskom eksperimentu plesači su dobi između dvadeset jedne i šezdeset devet godina. Kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću, i sa strašću za plesom, oni neizbježno stvaraju nove implikacije: njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije.

Ulaznice je moguće rezervirati i kupiti online putem web stranice Zagrebačkog kazališta mladih.

Plesna predstava 'House Bolero' je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Studio za suvremeni ples osnovan je sezone 1962./1963. u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom Ane i Vere Maletić. Prvi je ansambl suvremenog plesa u Hrvatskoj i regiji. Kroz 60 godina kontinuiranog djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj sceni Studio za suvremeni ples je producirao zavidan broj plesnih projekata kroz koje su se profilirale generacije vrsnih plesača, pedagoga i koreografa. Ulazeći u nove oblike suradnje na projektima i koprodukcijama spreman na nove izazove, surađujući s umjetnicima iz drugih područja umjetničkog djelovanja, SSP ostaje beskompromisan, nepredvidljiv i uvijek svjež. 

13.11.2022. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno