« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
Svetvinčenat

Ples i kazalište sele u srce Istre

Malo mjesto velikoga srca otvara svoja vrata Festivalu plesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Đani Celija, CROPIX)
Više o

Svetvinčenat

,

Festival plesa i neverbalnog kazališta

,

festival plesa u Svetvinčentu

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, koji slavi desetu godišnjicu osnutka, održat će se od 24. do 28. srpnja u tom malom istarskom mjestu, izvijestili su danas organizatori.

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će plesne skupine iz Njemačke, Belgije, Kube, Švicarske, Španjolske, Poljske, Portugala, Izraela i Srbije. Program će biti koncipiran na dvije pozornice, na jednoj pozornici predstavit će se radovi svjetske plesne produkcije, a program na trgu ugostit će umjetnike neverbalnog teatra, novog cirkusa i radove vezane uz sam prostor izvođenja.

Popratni program bavit će se odnosom plesa, festivala i mjesta iz kojeg je i za koji nastao. Kroz presjek recentnih video-projekcija, razgovora s umjetnicima, edukativnih radionica pokušat će se publiku Svetvinčenta pretvoriti u sukreatore festivala.

S oko 150 žanrovski različitih predstava suvremenog plesa, u dosadašnjih devet godina festival se potvrdio kao važno ljetno odredište plesnih stručnjaka i ljubitelja plesne umjetnosti. Ugostio je renomirane plesne skupine i koreografe iz cijeloga svijeta, a iz godine u godinu sve je posjećeniji, ističu organizatori. U sljedećim godinama festival bi trebao prerasti u Mediteranski plesni centar. (hina/metro-portal)

19.03.2009. 11:03:05
Novi komentar
nužno
nužno