« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
MLJAC

Planet of Plants ima ambasadoricu koja odlično kuha!

Nutricionistkinja Ivana Barišić postala je ambasadorica brenda Planet of Plants

Sve je plant based
Sve je plant based (Arhiva)
Više o

recepti

,

nutricionizam

,

plant based prehrana

,

Ivana Barišić

Magistra nutricionizma tom je prilikom pojasnila zašto će uvijek prednost dati uravnoteženoj prehrani umjesto bilo kakvim ograničavanjima.

Osim toga, podijelila je s nama dva jednostavna i ukusna recepta koje svatko može pripremiti kod kuće i uživati u bogatstvu okusa potpuno biljnog podrijetla.

Recept: Soba Noodles plant based

Sastojci:

250 g PoP mljeveno

1 žličica morske soli

Prstohvat crnog mljevenog papra

2 jušne žlice maslinovog ulja

1 vezica mladog luka

2 jušne žlice sezamovih sjemenki

2 jušne žlice PoP umaka

150 ricotta sir

90 g soba rezanaca ili rižinih rezanaca (ili 1 manje pakiranje)

1 srednja svježa brokula

½ naribana jabuka

Priprema:

  1. U wok tavi prepržiti nasjeckani mladi luk na maslinovom ulju.

  2. Dodati PoP mljeveno, sol, papar. Dobro promiješati i poklopiti wok tavu. Za 10-ak minuta podliti sa 100 ml vode te dodati sezamove sjemenke. Nakon 5-6 minuta pečenja (dok voda ispari) dodati 2 jušne žlice PoP umaka i 150 g ricotte, promiješajte i na laganoj vatri pecite još 5 minuta.

  3. Nasjeckati cvjetove brokule i skuhati u slanoj vodi. Kuhati 10-ak minuta na jakoj vatri.

  4. Skuhati soba i/ili rižine rezance kako piše na pakiranju. Nakon kuhanja isperite rezance u hladnoj vodi da se ne zalijepe.

  5. Pomiješajte kuhane soba i/ili rižine rezance s prethodno dobivenom smjesom PoP mljeveno.

Serviranje:

Dobivenu smjesu stavite u duboki tanjur i na vrhu posložite komadiće kuhane brokule, te po želji dodatno pospite sezamove sjemenke i dodajte ½ naribane jabuke.

16.03.2023. 13:00:00
Novi komentar
nužno
nužno