« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Piscu grafita na Spomen domu Ovčara 48-satno zadržavanje

Uhićen sa ukradenom zastavom

Natpis na staklenim vratima Spomen doma Ovčara
Natpis na staklenim vratima Spomen doma Ovčara (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

grafiti

,

Ovčara

,

Spomen dom Ovčara

Piscu grafita na Spomen domu Ovčara, 44-godišnjem D.R. iz Štivica, istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru odredio je nakon saslušanja 48-satno zadržavanje.

"Ispitana osoba, inače hrvatske nacionalnosti, priznao je da je ispisao ćirilične grafite na Spomen domu Ovčara, a mjera zadržavanja mu je određena jer postoji opasnost da pobjegne", izjavio je istražni sudac Nikola Bešenski Hini.

Naime, D.R. zadnjih devet godina uopće nema boravišnu adresu niti je svoju adresu u tom periodu prijavljivao nadležnim tijelima, pojasnio je odluku o zadržavanju sudac Bešenski.

PU vukovarsko-srijemska privela je D.R. danas u 11 sati na Županijski sud u Vukovaru tereteći ga za kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

On je tijekom ispitivanja na policiji, provedenog u nazočnosti odvjetnika, priznao da je ispisao ćirilične grafite "Ovo je Srbija", "Srbija" i četiri ćirilična slova "s" na Spomen domu Ovčara između 3. i 4. kolovoza.

U tom je razdoblju nestala i službena zastava Vukovarsko-srijemske županije izvješena kod Spomen doma, kao i porculansko-glineni križ i desetak krunica. Nestali predmeti pronađeni su tijekom pretresa D.R.

Legitimiran je i potom uhićen u ponedjeljak u popodnevnim satima dok je vozio bicikl na cesti Vukovar-Sotin nedaleko skretanja za Ovčaru. Na biciklu se nalazila vrećica u kojoj su policajci primijetili zastavu Vukovarsko-srijemske županije. (HINA)

05.08.2008. 21:15:43
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    FilipZdsNdhZagreB
    06.05.2010. 23:29
    Jebem mu majku coravu budala...Živila Hrvatska
Novi komentar
nužno
nužno