« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana
COOL

PIRYA - čista voda

Mlada hrvatska poduzetnica razvila izvrsno dizajniran proizvod za pročišćavanje vode za piće

PIRYA
PIRYA (Arhiva)
Više o

Dora Maroš

,

PIRYA

Ususret Međunarodnom danu žena donosimo inspirativnu priču mlade poduzetnice Dore Maroš koja paralelno razvija vlastiti hardverski startup, radi na puno radno vrijeme u uspješnoj hrvatskoj tvrtki i priprema svoj drugi magistarski rad. Zvuči impresivno, no ovakav životni stil zahtjeva predan rad, gorljivu želju za ostvarenjem ciljeva i, naravno, odricanje! Dora nam je ispričala kako sve spomenuto uspijeva posložiti u svima jednak 24/7/365 (ili kao ove godine 24/7/366) okvir.

Koje karakteristike definiraju uspješne ljude? Odgovor sigurno leži u proaktivnom stavu prema životu, spremnosti izlaska iz zone komfora i usmjeravanju vremena i energije na ostvarenje nekog poprilično neizvjesnog cilja. ZICER već niz godina provodi akceleracijski program namijenjen timovima i startupovima u najranijoj fazi razvoja poduzetničke ideje. Kroz intenzivan raspored predavanja i mentoriranja u kratkom je roku moguće steći ogromnu količinu primjenjivih poduzetničkih vještina, upoznati potencijalne suradnike, kolege i investitore, osvojiti čak i preseed investiciju i zakoračiti u poduzetništvo. Dora je prepoznala realan problem i pretočila ga u ideju za vlastiti biznis, prihvatila je izazov, prijavila se na ZICER-ov Startup Factory akceleracijski program 2022. godine, ušla u finale natjecanja i odnijela pobjedu.

Odakle krenuti?

Ako vas nešto smeta, izvjesno je da i drugi, slični vama, također imaju takav problem. Smislite rješenje i krenite!

„Okus i miris u vodi iz slavine nije mi odgovarao. Zato sam odlučila kupiti neki pročišćivač za vodu. Pretražujući dostupne pročišćivače shvatila sam da ne mogu naći ništa što mi baš skroz odgovara pa sam zaključila da na ovome tržištu postoji dosta prostora za inoviranje. Tako mi je sinula ideja i odmah sam se bacila na istraživanje. Nedugo zatim, moja profesorica s fakulteta Gordana Ćorić, koja mi je tada držala predavanja iz kolegija Startup menadžment, savjetovala mi je da se sa svojom idejom prijavim na ZICER-ov akcelerator Startup Factory. Prijavila sam se i tako je sve krenulo", o počecima govori Dora Maroš, osnivačica i direktorica startupa Creative water koji razvija brend PIRYA.

08.03.2024. 08:00:00
Novi komentar
nužno
nužno