« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Philips otpušta 1.600 radnika

Fotografija vijesti
Više o

otpuštanja

,

Philips

,

Philips otpušta radnike

Nizozemski elektronički gigant Philips smanjit će za oko pet posto svoju radnu snagu u odjelu medicinske opreme diljem svijeta, koja ukupno broji 32.000 zaposlenih, kazao je glasnogovornik kompanije za AFP.

"U tom sektoru bit će otpušteno oko pet posto svih radnika. Sektor ukupno zapošljava 32.000 radnika što znači da će ih 1.600 ostati bez posla", kazao je Arent Jan Hesselink.

"Želimo poduzeti sve moguće mjere kako bismo unatoč trenutnom slabom gospodarskom scenariju zadržali svoje razine dobiti i po mogućnosti ih čak poboljšali", kazao je. Većina zaposlenika odjela medicinske opreme nalazi se u Sjedinjenim Državama, "no to ne znači da će radnici izgubiti posao tamo gdje su najbrojniji", upozorio je glasnogovornik kompanije.

Hesselink je kazao da Philips želi biti najbolje pripremljen za posljedice smanjenog gospodarskog rasta ili čak recesije, za koje mnogi predviđaju da će uskoro uslijediti.

"Sljedeći naš korak bit će vidjeti što će desiti u konačnici i kada. Tada ćemo morati pregovarati s ljudima".

Čelnik Philipsa Gerard Kleisterlee kazao je ovog mjeseca da "s obzirom na ograničeni doseg sadašnjeg gospodarskog scenarija moramo poduzeti određene mjere kako bismo zadržali naš profit".

Philips je izvijestio o neto dobiti od 357 milijuna eura u trećem tromjesečju ove godine, što je 7,8 posto više nego u tromjesečju ranije, te prihodima od prodaje od 6,3 milijarde eura. (hina/metro-portal)

24.11.2008. 14:27:47
Novi komentar
nužno
nužno