« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
UZ BOK NAJPOZNATIJIMA

Petrčanski Garden i šibenski Terraneo na listi najboljih ljetnih festivala

Oba festivala uvrštena su u Telegraphovu listu najzanimljivijih europskih rock i pop festivala

Fotografija vijesti
Više o

Šibenik

,

The Garden Festival

,

Petrčane

,

Terraneo festival

Britanski "The Telegraph" na listu najboljih ljetnih rock i pop festivala ove godine u Europi uvrstio je čak dva koja se održavaju u Hrvatskoj: Terraneo u Šibeniku i Garden festival u Petrčanima kod Zadra.

Za petrčanski Garden festival (od 6. do 14. srpnja) Telegraph je napisao: "S plesnim podijima koje zapljuskuju blagi valovi Jadranskog mora, promuklim zabavama na brodovima i diskotekama u stilu sedamdesetih, to je festival savršene veličine s opuštenim, suncem okupanim vibracijama."

„Smješten nadomak atraktivne šibenske luke na dalmatinskoj obali, ovaj petodnevni, ekološki usmjeren festival nudi izvođače poput The National, La Roux i The Fall, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju ekskurzije brodom na otoke i uvale te izlete u obližnje nacionalne parkove", piše list u svojoj preporuci za šibenski Terraneo, koji će se održati od 9. do 13. kolovoza. Također napominje da festival uz ostalo organizira i radionice lomografije za ljude zainteresirane za tu tehniku fotografiranja analognim aparatima.

Osim Terranea i Gardena koje ugledni Telegraph preporučuje da ih se posjeti, na listi najboljih festivala još su: Nuits Sonores u Lyonu, Berlin Festival, Springfestival u Grazu, MS Dockville u Hamburgu, La Route du Rock u St Malu, Benicassim u Valenciji, Positivus u Latviji, Open Air St Gallen, Sziget u Budimpešti, te Oya u Oslu.

Terraneo lineup:

Glazbeni program od 09.-11. 08. odvijati će se na 3 open air stagea (od kojih će dva biti posvećena isključivo live svirkama a treći će kombinirati dj i live programe) te 2 dj stagea smještena u hangarima u tzv. party zoni. Glazbeni program 12. i 13. 08. održavati će se na 1 open air pozor¬nici (sa dj i live programima) te barem 2 dj stagea smještena u hangarima u navedenoj party zoni. Ovo je trenutni koncept glazbenog programa čije izmjene su još moguće do početka festivala.

Svakodnevni glazbeni program uživo počinjati će oko 17h i trajati će do kasnih noćnih sati (ovisno o stageu) dok će glazbeni program u party zoni trajati do jutra.

LINK NA RASPORED:

01.06.2011. 08:02:25
Novi komentar
nužno
nužno