« Film
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
oscari

Peter Gabriel neće pjevati na Oscarima

Slavni glazbenik protestira zbog odluke organizatora da ograniči izvedbe pjesama na 65 sekundi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Oscar

,

Wall-E

,

dodjela Oscara

,

Peter Gabriel

Britanski glazbenik Peter Gabriel, nominiran za Oscara za pjesmu iz animiranog filma "Wall-e", odbio je pjevati na dodjeli te nagrade u Los Angelesu jer su organizatori nominiranima u toj kategoriji odlučili dati samo minutu za izvedbu pjesme.

U videosnimci s njegove službene web stranice pjevač, koji je u petak navršio 59 godina, objašnjava da su ga organizatori velike svečanosti 7. umjetnosti zamolili da se ograniči na 65 sekunda pri izvedbi pjesme "Down to Earth" koja konkurira u kategoriji najbolje originalne pjesme.

"Mislili smo da će se pjesme izvoditi u cijelosti. No producenti Oscara promijenili su formulu zbog pada televizijske gledanosti. Stoga sam odlučio odustati od nastupa na svečanosti", dodao je negdašnji pjevač grupe Genesis.

"Mislim da je to pomalo šteta, jer mi autori-skladatelji, iako je naš udio u postupku izrade filmova malen, radimo predano i zaslužujemo mjesto na svečanosti", dodao je Gabriel. "Star sam i taj mali prosvjed neće mi štetiti, ali mislim da se ostalim umjetnicima nije lako odlučiti na takav potez", rekao je. (hina/metro-portal)

14.02.2009. 18:23:31
Novi komentar
nužno
nužno