« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SABOR ODLUČIO

Petarde se neće smjeti prodavati maloljetnicima

Razne vrste pirotehničkih sredstava sada se više neće moći prodavati djeci

Izmjene zakona o eksplozivnim tvarima podržali su i vladajući i oporba
Izmjene zakona o eksplozivnim tvarima podržali su i vladajući i oporba (Getty Images)
Više o

Sabor

,

maloljetnici

,

petarde

,

pirotehnika

Izmjene zakona o eksplozivnim tvarima kojima se ograničavanju mogućnosti prodaje pirotehničkih sredstava - petardi - mlađima od 18 godina, posebice u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, popodne su na saborskoj sjednici podržali i vladajući i oporbeni zastupnici.

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ivica Buconjić je izvijestio kako je na tu problematiku ukazala pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Razne vrste pirotehničkih sredstava sada se više neće moći prodavati djeci, no problem je što im petarde kupuju i daju odrasli, rekao je Buconjić. Dodao je, međutim, kako se iz godine u godinu uočava trend sve sigurnijih i mirnijih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Danica Hursa (HNS-HSU) je ocijenila važnim da izmjene zakona počnu vrijediti najkasnije do 15. prosinca. Pitala je zašto se dosad čekalo na ograničenje prodaje nekih vrsta pirotehničkih sredstva mlađima od 18 godina i na poticaj dječje pravobraniteljice kad je svima poznato da su djeca izloženija ozljedama od petardi baš u vrijeme blagdana. (hina/metro-portal)


08.12.2010. 19:29:21
Novi komentar
nužno
nužno