« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VARLJIVO VRIJEME

Od sutra ponovo zahlađenje

U Državnom hidrometeorološkom zavodu najavljuju da će sutra u Hrvatskoj prije podne i sredinom dana zahladnjeti u kopnenom području, a poslijepodne i na Jadranu

Sutra se opet sve vraća u normalu
Sutra se opet sve vraća u normalu (Shutterstock)
Više o

temperature

,

vrijeme

,

zahlađenje

Dežurna prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović istaknula je kako te visoke temperature u prosincu nisu tako česta pojava, ali su se u prošlosti događale. Međutim, naglašava da je proteklih dana bilo desetak stupnjeva toplije od prosjeka. Najavljuje da će nakon sutrašnjeg dana, do kraja tjedna, temperature zraka biti ponovno u skladu s prosjekom za ovaj dio godine.

Sutra ujutro u unutrašnjosti Hrvatske, a na Jadranu i prijepodne očekuje se promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i razmjerno toplo. Jače naoblačenje s kišom, zatim snijegom, očekuje se prijepodne i sredinom dana u unutrašnjosti Hrvatske, a poslijepodne na Jadranu.

Zapuhat će umjeren i jak, mjestimice na udare olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će prema kraju dana slabjeti. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo, poslijepodne na sjevernom i srednjem, a u noći i na južnom Jadranu okrenut će na jaku i olujnu buru, mjestimice s orkanskim udarima.

Najviša temperatura ujutro i prijepodne bit će u unutrašnjosti Hrvatske između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva. Zatim će osjetno zahladnjeti pa će do kraja dana temperature u unutrašnjosti biti između minus pet i nula, a na Jadranu od pet do 10 Celzijevih stupnjeva. (hina/metro-portal)

08.12.2010. 17:50:20
Novi komentar
nužno
nužno