« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NOVA IZDANJA

Pavao Pavličić i Goran Tribuson predstavljaju svoje nove krimiće

'Stara ljubav' Pavla Pavličića i 'Zbirka otrova' Gorana Tribusona novi su kriminalistički romani izdavačke kuće Mozaik knjiga

Mozaik - nova izdanja
Mozaik - nova izdanja (Mozaik)
Više o

Pavao Pavličić

,

nove knjige

,

Goran Tribuson

,

Mozaik knjiga

,

Stara ljubav

,

Zbirka otrova

,

krimi roman

Sutra će se u 11 sati u Knjižnici Doma za starije i nemoćne osobe (Trnje, Poljička 12) u Zagrebu predstaviti dva iskusna autora s dva nova kriminalistička romana. Riječ je o Pavlu Pavličiću i romanu 'Stara ljubav' te Goranu Tribusonu sa 'Zbirkom otrova', a oba su romana izdana pod logom izdavačke kuće Mozaik knjiga.  

O knjigama:

Pavao Pavličić - 'Stara ljubav'

Kada se jedno jutro na travnjaku doma umirovljenika pojavi leš nepoznatog muškarca dojava novinaru Ivi Remetinu neće doći iz redova policije već od posve neobičnog informatora. A taj će informator imati i indicije što se moglo dogoditi. Kad se pojavi i Remetinov prijatelj, policijski istražitelj Šoštar, i krene istraga  sve će više toga ukazivati da se ubojica nalazi unutar staračkoga doma.

image0011.jpg
Predstavljanje knjige

A onda će krenuti niz pitanja na koja će što prije trebati naći odgovore jer nepoznati muškarac neće biti jedina žrtva, a predmeti s kojima će žrtve biti ubijene bit će sve bizarniji. No je li ubojica doista u domu i tko će biti sljedeća žrtva odgovori su koje će u utrci s vremenom morati pronaći Remetin i Šoštar.

Poučen dugogodišnjim iskustvom na mjestu urednika crne kronike u jednom dnevnom listu novinar Ivo Remetin uspješno rješava brojne zamršene zločine u mnogim romanima Pavla Pavličića i lik je kojeg vodi iz romana u roman dugi niz godina. Posljednjih godina čitatelji su mogli pratiti njegove avanture u romanima "Tužni bogataš", "Zmijska serenada", "Cvijeće na vjetru" i "Krvnik u kući".

Goran Tribuson - 'Zbirka otrova'

Zbirka otrova iz naslova romana nalazila se u ujakovoj sobi, a dječak koji je htio odgonetnuti tajnu njegov je nećak Vladimir čiju životnu priču pratimo od rođenja do starosti u staračkom domu. Vladimir je rođen u obitelji koju su činili nepoduzetni otac, dominantna baka, majka s nimfomanskim potrebama i ujak, farmaceut sa specijalizacijom za toksične tvari.

Odgoj u toj obitelji zauvijek će odrediti Vladimirov život i sudbinu koja je biti sve zamršenija i, za neke tragična, kad dječak, a kasnije i muškarac počne posezati za sadržajima bočica iz ujakove sobe.

Neobičan i duhovit roman istovremeno je i krimić i začudan povijesni roman koji našu neposrednu povijest donosi na majstorski ispričan način kako to već godinama čini Goran Tribuson. Bizaran život jednog zagrebačkog umirovljenika ispričan je na iznimno zanimljiv način koji se ne izbjegava narugati ijednoj prošlostoljetnoj nacionalnoj frustraciji.

Zbirka otrova novo je i svježe štivo iz pera koje se ne može usporediti ni s jednim njegovim ranijim naslovom iako je istodobno sve ono zbog čega kao autor ima toliko obožavatelja, i u ovomu romanu nepogrešivo na svome mjestu.

02.11.2010. 13:06:00
Novi komentar
nužno
nužno