« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Paul McCartney u Izraelu nakon 43-godišnje zabrane

McCartney je ponudio i političko rješenje bliskoistočne krize

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (afp)
Više o

Paul McCartney

,

Paul McCartney u Izraelu

Legendarni član Beatlesa Paul McCartney, koji će večeras održati povijesni "koncert prijateljstva" u Tel Avivu, izjavio je kako je stvaranje dviju država, izraelske i palestinske, rješenje za bliskoistočni mirovni proces.

McCartney je dan uoči koncerta proveo u Betlehemu gdje je posjetio baziliku Rođenja Isusova. "Nosim poruku mira i mislim da je to ono što ovoj regiji treba. To je moj mali doprinos onome što mislim da je ispravno - mirno rješenje s dvije države, izraelskom i palestinskom", rekao je novinarima.

Njegov koncert u četvrtak navečer u HaYarkon parku u Tel Avivu, na kojemu se očekuje 40.000 ljudi, prvi je koncert nekog člana Beatlesa u Izraelu, a do njega dolazi 43 godine nakon što je izraelska vlada zabranila toj grupi da svira u zemlji.

Lijepo je što su se ispričali, ljubazno od njih, iako iskreno priznajem da uopće nisam bio uvrijeđen.
Paul McCartney

Tada je vlada ocijenila da Beatlesi nemaju "nikakvu umjetničku vrijednost i da izazivaju masovnu histeriju među mladima".

Početkom ove godine izraelski veleposlanik u Londonu, Ron Prosor, službeno se zbog toga ispričao svim živim članovima Beatlesa i njihovim obiteljima.

"Lijepo je što su se ispričali, ljubazno od njih, iako iskreno priznajem da uopće nisam bio uvrijeđen", rekao je McCartney, dodavši kako su u Beatlesima tu zabranu doživjeli kao "dobru foru".

25.09.2008. 13:15:41
Novi komentar
nužno
nužno