« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
SAVJETI

Par savjeta za povratak u formu

Nema više izgovora, moguće je - čak i onima koji nisu ljubitelji teretane i fitnesa - vratiti se kretanju, sigurno, nastavljajući vežbati na otvorenom, hodati ili trčati

Savjeti za vraćanje u formu
Savjeti za vraćanje u formu (Wiko)
Više o

forma

,

Wiko

,

vraćanje forme

Posao nas previše često tjera da dane i sate provodimo ispred računala. Rad od kuće u poslednjih nekoliko mjeseci, pored hladnog vremena, znatno su smanjili mogućnost boravka na otvorenom. Dakle, iskoristimo prve proljetne dane koji uskoro dolaze.

Nema više izgovora, moguće je - čak i onima koji nisu ljubitelji teretane i fitnesa - vratiti se kretanju, sigurno, nastavljajući vežbati na otvorenom, hodati ili trčati.

Imajući to na umu, Wiko, francusko-kineska marka telefonije, razvio je za svoje najnovije uređaje, poput modela kolekcije View4 i View5, korisnu aplikaciju - Wiko Health - za praćenje dnevnih treninga.

Jednostavna i intuitivna, aplikacija Wiko Health omogućuje vam praćenje svakodnevne tjelesne aktivnosti, brojanje poduzetih koraka, prijeđene udaljenosti, potrošenih kalorija i vrijeme trajanja aktivnosti. Također možete postavljati ciljeve, menjati ih i prilagođavati kako dani odmiču i kako napredujete, prelazeći iz lagane šetnje u snažniji, održiviji tempo. Wiko Health je u stvari također idealan za praćenje trčanja, praćenje brzine, tempa, učinka, postavljanje dnevnih ili tjednih podsjetnika i postavljanje „medalja" koje treba osvojiti na osnovu pređenih kilometara ili okončanih uzastopnih dana treninga. Sve to, naravno, uz mogućnost da svoja „dostignuća" objavite na društvenim mrežama.

I kao u reklami - Ali to nije sve, za idealno vježbanje koje uzima u obzir prisilnu neaktivnost u poslednjem razdoblju, Wiko je zatražio stručnu podršku. Brend je zamolio Talijanku, Robertu Mirata, blogericu i osobnu trenericu, da definira pravila za povratak na bicikl, vani, s dovoljno sunca i vitamina D, ali bez previše forsiranja tijela.

1) Kratki brzi koraci, do 10 000 koraka dnevno

Ako ne volite trčati" - komentira Roberta Mirata - „imat ćete pravo na duge šetnje. Savjet je da se odlučite za kratke, ali brze korake koji će vam omogućit sagorijevanje kalorija. Odvojte sat vremena i posvetite ih sebi. Cilj će vam biti dostići mitskih 10 000 koraka dnevno".

2) Vodite računa o temperaturama i koje je najbolje vreme za aktivnost

Jutro i kasno poslijepodne su, bez sumnje, najbolje vrijeme za aktivnosti na otvorenom. Temperature su blaže, zrak je svežiji, a također možete uživati i u čarobnim trenucima, poput izlaska i zalaska sunca. Pametni telefon u ruci, imat ćete vremena - tijekom pauze - snimiti panoramu i podijelite je na društvenim mrežama.

3) Održavajte pravu hidraciju

Čak i tokom kišnog dana a još više po suhom vremenu, uvijek morate imati na umu da ostanete hidratizirani. Neophodno je uvijek sa sobom nositi bocu vode, dodajući - ako se puno znojite - mineralne soli da biste brzo nadoknadili izgubljene. „Preterano znojenje - naglašava Roberta Mirata - ne znači gubitak kilograma, već gubitak vitalne vode za naše tijelo. Zato je integracija od suštinske važnosti."

4) Prijeđite s hodanja na trčanje, da, ali umjereno

Za one koji će ponovo početi trčati, savjet je da krenu s klasičnih 5 km i tek od sljedećeg tjedna postupno povećavaju km na nogama. Za one koji žele početi trčati nakon duže stanke, bilo bi uputno trčanje prvo izmenjivati s hodanjem, bez previše umora. Tijelo će vam reći kada da se zaustavite i kada da krenete. Također je dobro odabrati prikladnu i udobnu obuću za obje aktivnosti.

5) Klupa za završetak treninga

Ako usput pronađete klupu ili zid, iskoristite to, ali ne za odmor. Neke vježbe za toniranje mišića mogu vam donijeti samo dobro. Dakle, na klupi ili uza zid možeze raditi sklekove za gornji dio tijela (sklekovi na rukama oslonjenim na klupu), za triceps (s okrenutim leđima klupi), ali i čučnjeve i iskorake za noge i stražnjicu.

Stoga, sve je spremno da se vratimo na pravi kolosijek!

Piše: Sanja Ledinek
18.03.2021. 10:46:00
Novi komentar
nužno
nužno