« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Papa traži novi pristup prema djeci gay roditelja

Papa Franjo zatražio je da se ponovno razmotri odnos Katoličke crkve prema djeci homoseksualnih i razvedenih parova

Papa postavlja prava pitanja
Papa postavlja prava pitanja (Arhiva)
Više o

papa Franjo

,

gay roditelji

,

djeca

,

vjera

'S obrazovnog stajališta homoseksualni brakovi pred nas stavljaju izazov koji nam je ponekad teško razumjeti', rekao je Papa u studenome u govoru održanom pred članovima Međunarodne unije redovničkih poglavara, čije su dijelove u subotu na internetskim stranicama objavili talijanski mediji.

'Broj školske djece čiji su roditelji razvedeni vrlo je velik', kazao je među ostalim Papa, dodavši kako se obiteljska struktura na taj način mijenja. Papa smatra da se svi odgovorni za obrazovanje trebaju zapitati 'na koji način širiti Kristov nauk među generacijom koja proživljava promjene'. 'Moramo voditi računa o tomu da im ne damo cjepivo protiv vjere', smatra Papa.

Unatoč tomu što je Crkva često bila u sukobu s osobama istospolne orijentacije i biseksualnim osobama te se protivi vjenčanju između homoseksualaca, javnost cijeni nastojanja pape Franje da bude otvoreniji prema ovome problemu.

U srpnju je kazao: 'Ako je netko gay i istinski traži Gospodina, tko sam ja da mu sudim?', a prošle je godine sazvao izvanrednu sjednicu biskupa čija je glavna tema bila stajalište Katoličke crkve prema obitelji, kao i o problemima razvedenih i ponovno vjenčanih roditelja te problemima u kojima se nakon toga nađu djeca razvedenih roditelja.

05.01.2014. 08:35:00
Novi komentar
nužno
nužno