« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
MOLITVA KRALJICI NEBA

Papa odao počast ulozi žena u kršćanstvu

"U svim Evanđeljima žene su odigrale veliku ulogu u pričama o uskrsnulome Kristu kao i u pričama o njegovoj Pasiji te o Gospodinovoj smrti", rekao je papa

Više o

papa Benedikt XVI.

,

žene

,

molitva

,

kršćanstvo

Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je u svojoj rezidenciji u Castel Gandolfu, tijekom molitve Regina Caeli (Kraljice neba) koja se izgovara na Uskrsni ponedjeljak umjesto Angelusa, odao počast iznimno važnoj ulozi koju su u kršćanskim zajednicama odigrale žene, javlja Hina. 

Podsjetivši da su, prema kršćanskoj tradiciji, upravo žene otkrile da je Isusov grob prazan te su ga ponovno susrele nakon njegova uskrsnuća, Papa je ocijenio da su "upravo žene doživjele iskustvo posebne povezanosti s Gospodinom". To je iskustvo iznimno važno za konkretan život kršćanske zajednice te, samo po sebi, istinsko u svakome vremenu, a ne samo na počecima Crkvina puta. Papa je to kazao pred nekoliko stotina vjernika okupljenih pred njegovom rezidencijom u Castel Gandolfu.

"U svim Evanđeljima žene su odigrale veliku ulogu u pričama o uskrsnulome Kristu kao i u pričama o njegovoj Pasiji te o Gospodinovoj smrti", rekao je.

Prije Regine Caeli, Benedikt je odao počast liku Marije, Isusove majke, uzvišenom uzoru i primjeru posebnog odnosa s Kristom.

09.04.2012. 19:00:20
Novi komentar
nužno
nužno