« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RADNA ATMOSFERA

Papa Benedikt XVI. proslavio 83. rođendan

Papa Benedikt XVI. proveo je 83. rođendan tiho i radno, a svima je rekao da se mole za crkvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

rođendan

Pojeo je samo komad torte, a u svemu ostalome držao se svoga rasporeda uoči vikenda kad putuje na Maltu.

Tijekom godišnjeg posjeta Rimu, Papinska je zaklada, američka katolička zaklada Papi darovala veliku tortu i na engleskome mu otpjevala "Sretan rođendan".

U kraćem govoru Papa je toj organizaciji zahvalio za potporu misionarima i za druge karitativne djelatnosti diljem svijeta, i indirektno spomenuo i seksualni skandal koji zadnjih dana potresa katoličku crkvu.

"Ovih dana tražim od vas da se molite za potrebe univerzalne crkve ", kako bi ona obnovila "svetost, jedinstvo i misionarski žar", rekao je Benedikt XVI.

Vatikan službeno ne slavi papinske rođendane, ali u ponedjeljak, kad je i peta godišnjica izbora Josepha Ratzingera za Papu, kardinali koji žive u Rimu priredit će mu ručak u jednoj dvorani papinske palače.

Njegovi liječnici kažu da je Papa općenito dobra zdravlja za te godine, a blijed je i ispijen zbog muka izazvanih pedofilskim skandalom.

U petak je Avvenire, list talijanske biskupske konferencije u uvodniku Papi poželio sve najbolje za rođendan, kao i zbog "uvreda i napada" koje je otrpio zadnjih tjedana. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 22:31:05
Novi komentar
nužno
nužno