« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
TRUMP

Pao broj ilegalnih imigranata u SAD

Broj ulazaka na američki teritorij "osoba koje ne ispunjavaju uvjete", to jest ilegalnih imigranata, pao je za 40 posto u veljači u odnosu na siječanj, objavila je američka vlada, pripisujući to politici predsjednika Donalda Trumpa

Trump je preplašio imigrante
Trump je preplašio imigrante (Arhiva)
Više o

SAD

,

imigranti

,

ilegalni useljenici

Donald Trump je svojom oštrom retorikom očito utjerao strah u kosti mnogim potencijalnim ilegalnim useljenicima u SAD jer je njihova brojka ove godine drastično pala.

"Nakon početka provođenja izvršnih uredbi namijenjenih podršci zakona u području imigracije, privođenja i dolazaka osoba koje ne ispunjavaju uvjete za legalnu imigraciju kreću se prema mjesečnom minimumu unatrag najmanje pet godina", rekao je ministar za unutarnju sigurnost John Kelly.

"Obično svake godine između siječnja i veljače broj uhićenja i privođenja ilegalnih imigranata poraste za 10 do 20 posto", dodao je Kelly. "Međutim, ove je godine broj privedenih pao s 31.578 na 18.762, što je smanjenje od 40 posto", naglasio je.

"Ti prvi rezultati pokazuju da primjena zakona ima učinak, da odvraćanje ima učinak te da učinkovita primjena zakona u području imigracije daje rezultat", zaključio je.

09.03.2017. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno