« Film
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
DOĐITE

Panel-diskusija "Koprodukcije ne padaju s Marsa"

Ulaz je na panel "Koprodukcije ne padaju s Marsa" je slobodan, a razgovori će se odvijati engleskom jeziku

Dođite i naučite nešto
Dođite i naučite nešto (Studio Dim)
Više o

koprodukcija

,

Moj dida je pao s Marsa

Dugoočekivani hrvatski znanstveno fantastični film "Moj dida je pao s Marsa" svečanu će premijeru imati 18. ožujka u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema, a ususret njoj istog će dana u 11 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu biti održan panel o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške.

 Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentke kuće STUDIO DIM s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE - Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

"Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će ovaj seminar inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a "Moj Dida" je savršen primjer takve suradnje.", izjavila je povodom panela koji će osobno i otvoriti, Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj.

Film "Moj dida je pao s Marsa", fantastičnu avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9, bosanskohercegovačkom Fabrikom i Hrvatskom radiotelevizijom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Distribuira ga 2iFilm.

Ulaz je na panel "Koprodukcije ne padaju s Marsa" je slobodan, a razgovori će se odvijati engleskom jeziku.

12.03.2019. 16:02:00
Novi komentar
nužno
nužno