« Stand up
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
SVI U TVORNICU

PANČ festival protiv netrpeljivosti na Balkanu

Tri dana urnebesnog smijeha i zabave u Tvornici uz stand up komičare s cijelog Balkana

Panč u Tvornici kulture
Panč u Tvornici kulture (Studio Smijeha)
Više o

tvornica

,

ulaznice

,

Panč

,

stand up

Dok među političarima iz bivših zemalja Jugoslavije još uvijek postoje napetosti, na kulturnoj razini te su netrpeljivosti uspješno prevladane. To najbolje potvrđuje 4. Festival stand-up komedije 'Punč" koji će se od 1. do 3. ožujka održati u zagrebačkoj Tvornici kulture pod sloganom „Revolucija balkanske svijesti 1,2,3 kreni!"

Da se predrasude i netrepeljivosti najučinkovitije razbijaju humorom, komičari potvrđuju već nekoliko godina održavanjem redovnih nastupa u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani, Skopju... Sada su odlučili svi zajedno stati na jednu pozornicu pa će tako gledatelji u Tvornici u tri večeri moći vidjeti najbolje od balkanske stand up komedije uživajući u istinskom humoru hrvatskih, srpskih, slovenskih, bosanskih, crnogorskih i  makedonskih komičara.

Najbolja najava ovom festivalu je video snimljen tijekom nastupa jedne od najpoznatijih hrvatskih komičarki Marine Orsag prije dva tjedna u Beogradu. Šestotinjak Srba u publici pozdravilo je Zagrepčane u glas sa „Kaj ima Zagrebe" na što su im ovi nedavno uzvratili sa „De ste bre Srbi". (Link na video nalazi se na kraju priopćenja)

Podršku ovom događaju dao je i Centar za demokraciju i pomirenje u jugoistočnoj Europi obrazloživši u svom pismu „kako je Stand up komedija odličan način zbližavanja ljudi jer nudi i daje pozitivnu energiju, te osim što nasmije do suza potiče i na razmišljanje".

NASTUPAJU:

01.03. Bojan Velevski (MK), Tin Vodopivec (SLO), Tihomir Paravina (HR), Aleksandar Perišić (SRB) i Vlatko Štampar (HR)

02.03. Filip Andronik (BiH), Pedja Bajović (CG), Lucija Ćirović (SLO i CG), Goran Furjan (HR) i Srđan Dinčić (SRB)

03.03. Miranda Lončar (BiH), Goran Vugrinec (HR), Jelena Radanović (SRB), Perica Jerković (SLO) i Ivan Šarić (HR)

Ulaznice u pretprodaji u Studiju Smijeha, Vlaška 92, u Tvornici Kulture i prodajnim mjestima Eventima .

Cijene u pretprodaji: 50 kn dnevna, 120 kn trodnevna (za studente, đake, umirovljenike i nezaposlene 40 kn dnevna, 100 kn trodnevna)

Cijene na dan održavanja: 60 kn dnevna, 150 kn trodnevna.

Video „Kaj ima Zagrebe"

Video: Gde ste bre, Srbi

Pozadina projekta:

Ideja o hrvatskom festivalu komedije rođena je 2008. godine, nakon uspješnog festivala komedije 'PANČ' održanog u Ljubljani na kojem su nastupali i hrvatski stand up komičari. Dobra suradnja se nakon festivala nastavila kroz akciju Smijehom protiv sukoba u kojoj su hrvatski i slovenski komičari mjesečno nastupali 'kod susjeda'. Uz 'PANČ' tu je i „Stand up CROmedy show" turneja koja je već posjetila 22 hrvatska grada, te slovensku Ljubljanu i Celje, te se nastavlja dalje i u ostalim gradovima Hrvatske. Kao rezultat uspješno odrađenih festivala i turneja u Zagrebu je nastao Studio Smijeha, prvi stand up comedy klub na Balkanu koji se nalazi u Vlaškoj 92, u prostoru bivšeg Kina Studio.


Kontakt:

Studio Smijeha

m: ulaznice@studiosmijeha.hr

t: 095 5103 129

a: Vlaška 92, Zagreb

01.03.2013. 14:24:00
Novi komentar
nužno
nužno