« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NEPOVJERENJE

Pakistan uvjetuje buduću suradnju čvrstim ugovorima s SAD-om

"Treba postaviti granice našoj suradnji sa SAD-om. Odsad će se svaki sporazum ili komunikacija morati uklopiti u pisani sporazum s njima", poručuju vojni dužnosnici

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

NATO

,

Barack Obama

,

Afganistan

,

Pakistan

Sporazumi u kojima će „crno na bijelo" biti do detalja razjašnjena vrsta suradnje između njihove zemlje i SAD-a uvjet je svakoj budućoj suradnji, poručili su visoki pakistanski dužnosnici Amerikancima nakon pogreške NATO-a i smrti 24 pakistanska vojnika, prenosi Hina.

"Treba postaviti granice našoj suradnji sa SAD-om. Odsad će se svaki sporazum ili komunikacija morati uklopiti u pisani sporazum s njima", kazao je neimenovani visoki vojni dužnosnik.

"To je lekcija koju izvlačimo iz nedavnih događaja", dodao je on vezano uz incident od 26. studenoga kad je NATO napao pakistansku pogasničnu postaju blizu afganistanske granice. "Odsad će svaki sporazum morati biti napisan crno na bijelo i provjerit ćemo je li sve dobro dokumentirano", dodao je on.

"Parlament upravo preispituje uvjete naših odnosa sa SAD-om", potvrdio je visoki dužnosnik vlade, također neimenovani. "Budući odnosi bit će transparentni i bit će novih pravila angažmana u području borbe protiv terorizma. Nova pravila, jednako kao i bilo koji budući sporazum sa SAD-om bit će napisani crno na bijelo", dodao je on.

03.01.2012. 12:48:00
Novi komentar
nužno
nužno