« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GOSPODARSKA SURADNJA

Pahor došao u nenajavljeni posjet Tadiću

Slovenski premijer boravio je u petak navečer nekoliko sati u Beogradu, gdje se sastao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem

(Wikipedia)
Više o

Borut Pahor

,

Boris Tadić

Tadić je, kako je u subotu javio Slovenski radio, tijekom susreta Pahoru izrazio očekivanje da će Slovenija što prije ratificirati međudržavni sporazum o socijalnom osiguranju. Pahor se interesirao i za status imovine slovenskih tvrtki u Srbiji, a predsjedniku Tadiću uputio je i poziv na skup šefova država u regiji koji bi se za nekoliko mjeseci trebao održati u Sloveniji na temu približavanja Europskoj uniji.

'Zadovoljan sam neformalnim razgovorima čiji će se rezultati uskoro vidjeti', rekao je Pahor nakon povratka iz Beograda, dodajući da je najviše govora bilo o slovenskim investicijama u Srbiji. S ukupno 2,5 milijarde sredstava uloženih u Srbiji Slovenija je treći najveći investitor u toj državi. Slovenija i Srbija namjeravaju ubuduće više surađivati na području energetike. Nova kreditna banka Maribor (NKBM) koja je u većinskom vlasništvu države uskoro bi trebala dokapitalizirati i preuzeti kragujevačku Credi banku, a Pahorova vlada spremna je omogućiti i lakše investiranje poduzeća iz Srbije na slovensko tržište, javljaju slovenski mediji. No, dodaju da slovenska vlada zahtijeva da i imovina slovenskih poduzeća koja su u Srbiji osnovana u vrijeme bivše Jugoslavije bude 'potpuno zaštićena'. (hina/metro-portal)
30.01.2010. 10:48:59
Novi komentar
nužno
nužno