« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Ožujak 2021. u Pogonu: Cirkorama

Horror House Projekt zamišljen je kao trilogija koja progovara o problemima suvremenih cirkuskih umjetnika i njihovom radu u okruženju koje ih ne priznaje kao umjetnike niti ih tretira kao ravnopravne sudionike

Horror House Projekt
Horror House Projekt (Arhiva)
Više o

Cirkorama

,

Pogon

,

Horror House Projekt

Sunce je provirilo, a s njim se zaigrao i javni program u Jedinstvu. Uz želju da je ovo uvertira u mjesece koji nam slijede te kontinuiran i bogat program, pozivamo sve ljubitelje suvremenog cirkusa da dođu i s Cirkoramom nastave tamo gdje su lani u ovo doba stali - na Horror House Projectu u sklopu prvog ovogodišnjeg Pogonatora! 

Horror House Projekt zamišljen je kao trilogija koja progovara o problemima suvremenih cirkuskih umjetnika i njihovom radu u okruženju koje ih ne priznaje kao umjetnike niti ih tretira kao ravnopravne sudionike u društveno-kulturnom životu.

Nakon uspješno postavljene prve u nizu predstava iz trilogije Horror House Project naziva "Salto Mortale", donosimo vam drugi nastavak ove priče o cirkusu i cirkuskim umjetnicima, "Ovo je cirkus".

Drugi dio trilogije bavi se sveprisutnošću cirkusa u svakodnevnom životu, bilo da je riječ o politici, medijima ili društvu općenito.

Riječ cirkus - kada želimo opisati nešto negativno, kaotično ili skandalozno - provlači se u svakodnevnom govoru, nebitno radi li se o novinskim natpisima, komentarima građana/ki ili obraćanja zastupnika za saborskom govornicom - a da toga više nismo niti svjesni. Baš iz tog razloga dolazi naziv predstave, najčešće korištena fraza koja cirkus prikazuje kao negativnu pojavu, a duboko je ukorijenjena u društvu.

AUTORI I SURADNICI:
Ideja i koncept: Nikola Mijatović Bangavi
Autorski tim: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić i Nikola Mijatović
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović i Nikola Mijatović
Dizajn zvuka/ dizajn svjetla/ glazbene mutacije: Jasmin Dasović
Video instalacija/ mapping/ video mutacije: Maxime Weinmann
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija: Marin Remić
Istaživanje: Mateja Pribanić
Konstrukcija pozornice: Maxime Weinmann i Nikola Mijatović
Majstori: Maxime Weinmann i Damian Daille ViVi
Produkcija: Cirkorama 2021.

10.03.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno