« Život
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
Ups!

Ove pogreške mogle bi vam uništiti vezu, a nećete to ni primijetiti

Ponekad su greške koje činimo napravljene nesvjesno i u najboljoj namjeri

Pripazite malo...
Pripazite malo... (Pexels)
Više o

veza

,

pogreške

Osobi s kojom smo u vezi želimo samo najbolje. No ljudi smo i to znači da griješimo, a ponekad su greške koje činimo napravljene nesvjesno i u najboljoj namjeri. Ipak, dobro je znati koje su to stvari u kojima bismo se trebali popraviti kako bismo bili sigurni da zaista cijenimo drugu osobu kao što  ona to zaslužuje.

1. Izražavamo mišljenje kad nas za njega nitko nije pitao. Ili drugim riječima, dajemo neželjene upute. Najpoznatije su one "Trebao bi ovo" ili "Morala bi ono", što druga strana odmah tumači kao kritiku onome što trenutno čini. Stavite se u njihovu kožu svaki puta kad ponudite takvo mišljenje i razmislite o tome biste li vi željeli čuti ono što se spremate izgovoriti.

2. Ignoriranje njihovih emocija ili uskraćivanje emocionalne podrške. Ako vam se partner ikad požalio na naporan dan na poslu, a vi ste automatski proglasili njegovog šefa nemilosrdnim ili počeli davati upute kako bi trebao promijeniti posao, moguće je da ste zapali u rutinu automatskog tješenja. Vašem partneru možda je jednostavno trebao netko tko bi ga poslušao i prihvatio njegove emocije takve kakve jesu.

3. Manjak mišljenja koje nudite. Ta greška suprotnost je onoj iz točke broj 1. Ako na svako partnerovo pitanje ili prijedlog odgovarate s "Ti odluči", "Meni je svejedno" ili "Baš me briga", vjerojatno na vas neće gledati kao na ravnopravnog partnera jer vaš manjak pažnje upućuje na to da to ni ne želite biti.

Piše: Andrea Holi
04.10.2017. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno