« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Može i bez struje!"

Polagani, meditativni proces izrade predmeta od gline kao i proces poliranja površine stijenke odmiče nas od užurbanosti svakodnevnice te vraća fokus na kreaciju

Primitivno paljenje
Primitivno paljenje (Arhiva)
Više o

izložba

,

Može i bez struje!

U utorak, 17. svibnja 2022. s početkom u 19 sati galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu predmeta od keramike pod nazivom Može i bez struje!. Radovi su nastali na radionici Dekoracija keramike tehnikom poliranja i primitivno paljenje keramike, voditeljice Danijele Pičuljan.

Izložba predstavlja radove 21 autora, sudionika na radionici kojoj je cilj bio odmaknuti se od svakodnevnice i tehnologija kojima smo svakodnevno okruženi  te odgovoriti na pitanje: je li još uvijek moguće izrađivati keramiku kao što su to radili naši preci? Dakako da jest!

Uz glinu, dovoljne su samo naše ruke i jednostavna alatka. Polagani, meditativni proces izrade predmeta od gline kao i proces poliranja površine stijenke odmiče nas od užurbanosti svakodnevnice te vraća fokus na kreaciju. 

Primitivna keramika ne mora biti gruba ili običnog izgleda i ova izložba rezultat je radionice koja je zamišljena kao povratak u jednostavnije vrijeme, pružiti znanja za izradu keramike bez potrebe za električnim pećima i skupe opreme, ponovni dodir sa našim iskonskim iskustvima oblikovanja gline/zemlje i okupljanja uz vatru.

Izložba se može besplatno pogledati od 17.5. do 10.6.2022. radnim danom od 10 do 20 sati. 

10.05.2022. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno