« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
POLITIČKE IGRE NA PRISAVLJU

Otvorene prijave kandidata za glavnog urednika HTV-a

Ukoliko Programsko vijeće ne izabere kandidata kojega je predložila uprava, može samo predložiti kandidata, no on tada treba dvotrećinsku većinu

Fotografija vijesti
Više o

HRT

,

Programsko vijeće HRT-a

,

Zoran Šprajc

Danas je na sjednici Programskog vijeća HRT-a otvoreno je devet ponuda za glavnog urednika HTV-a, dok je za glavnog urednika Hrvatskog radija stiglo je šest ponuda, piše Hina.

Za glavnog urednika HTV-a kandidirali su se urednica u redakciji Znanstvenog programa Lidija Gašparović, urednik u Informativnome programu (IP) i voditelj nedjeljnog središnjeg Dnevnika Zoran Šprajc, urednik u vanjskopolitičkoj redakciji Goran Rotim, urednik podnevnog Dnevnika Oliver Dražić, urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević, urednik u Zabavnom programu HTV-a Tomislav Štengl, urednica u Dramskom programu Jasminka Živalj, urednica u Informativnom programu Katja Kušec te urednica u Sportskom programu Mirna Zidarić.

Za glavnog urednika HR-a valjane kandidature su predali urednik na radiju iz dopisništva u Rijeci Damir Pijaca, urednik Informativnog programa HR-a Vladimir Kumbrija, urednik u redakciji vanjske politike Tihomir Vinković, urednica u Religijskome programu Tanja Baran te v.d. glavnog urednika HR-a Dušan Radić.

Zbog nepotpune dokumentacije nije prihvaćena kandidatura Viktora Kružičevića.

Po Statutu HRT-a, prikupljanju potpore mora se odazvati najmanje 30 posto ljudi koje kreativno sudjeluju u stvaranju programa, s tim da je mišljenje pozitivno ako se tako izjasnilo najmanje 50 posto svih koji su sudjelovali u postupku..

Ukoliko Programsko vijeće ne izabere kandidata kojega je predložila uprava, može samo predložiti kandidata, no on tada treba dvotrećinsku većinu, odnosno osam glasova.

04.11.2011. 22:47:00
Novi komentar
nužno
nužno