« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
BUDIŠA I KOSOR

HSLS plaši birače mogućnošću da vlast preuzme samo lijeva opcija

Kosor poziva na izbore, u 9. izbornoj jedinici nositelj liste Dražen Budiša

Fotografija vijesti
Više o

HSLS

,

izbori 2011.

Program Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) na predizbornom skupu za 9. izbornu jedinicu danas su u Sinju predstavili predsjednik stranke Darinko Kosor, nositelj liste u 9. izbornoj jedinici Dražen Budiša i ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir javlja Hina.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor pozvao je nazočne da iziđu na parlamentarne izbore 4. prosinca, i da se izbore za promjene u društvu.

Ocijenio je kako HDZ ne treba predstavljati svoj predizborni program jer to čini već osam godina, a da Kukuriku koalicija ima dva programa - jedan, predizborni, u kojem teče med i mlijeko, u kojem su sve socijalne naknade velike i u kojem ćemo svi raditi u državnim tvrtkama i onaj drugi ,post izborni, u kojem građanima ne nudi nikakvu promjenu.

Nikada otkada postoji hrvatska država lijeva opcija nije samostalno vladala. Danas postoji opasnost da na vlasti bude samo lijeva opcija, a time će se poremetiti svaka ravnoteža u Saboru, istaknuo je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Dodao je kako će se još u ovih 30 dana (do izbora) svašta razotkriti - i onih koji su povezani s Kukuriku koalicijom, ali i nezavisnih lista koje su povezane s HDZ-om. Kosor je također rekao da je HSLS spreman na velike promjene, te naći radna mjesta za mlade ljude i omogućiti im što ranije zapošljavanje.

Dražen Budiša je metaforički rekao kako hrvatski brod već dvadeset godina plovi na desnoj strani te kako sad postoji opasnost da se naglo okrene lijevo i izgubi ravnotežu, a kako je HSLS stranka koja može ploviti ravno i uspostaviti ravnotežu.

Iza ove stranke ne postoje Bleiburg ili Jasenovac, ortodoksne lijeve ili desne ideologije, kazao je Budiša te ocijenio da je u Hrvatskoj na snazi rođački i državni kapitalizam, a ne kriza liberalnog kapitalizma jer ga uopće i nema.

Ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir ocijenio je kako je HSLS-a jedina stranka s gospodarskim, a ne političkim programom. Kazao je kako je iluzija da će se radna mjesta otvarati u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi i državnim tvrtkama ili da će gospodarski rast doći gradnjom pruge i nekoliko, kako je kazao, 'Čačićevih' elektrana.

Jedino područje koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta je gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo, kazao je Budimir te dodao kako će HSLS smanjiti troškove rada i tako stimulirati zapošljavanje, a osobe koje se prvi put zapošljavaju bit će oslobođene svih poreza i doprinosa u prvoj godini rada.

HSLS se zalaže za jedinstvenu poreznu stopu od 23 posto te da se porez na dobit plaća samo kada se dobit isplaćuje, a kada ostaje u tvrtci za razvoj - poreza ne bi bilo. Budimir je istaknuo kako je HSLS za to da se neoporeziva osnovica dohotka podigne s današnjih 1800 na 3000 kuna. "Mi smo sposobni, nama ne treba MMF, a sve trutove skinuti ćemo s leđa da ne bude parazitnog društva", zaključio je Budimir.

05.11.2011. 16:18:52
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nostradurus
    06.11.2011. 22:43
    Sam HSLS nema ostvariv program, pa ni za njih ne treba glasati.
    sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011
Novi komentar
nužno
nužno