« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
FILM I GLAMUR

Otvorena 67. venecijanska Mostra

Program filmskog festivala u Veneciji otvorio je film "Crni labud" u režiji Darrena Aronofskog s Natalie Portman u glavnoj ulozi

mostra film
mostra film (Getty Images)
Više o

Mostra

,

Venecijanski filmski festival

67. filmski festival u Veneciji, popularnu Mostru, otvorio je u srijedu američki psihološki triler "Crni labud" s Natalie Portman u glavnoj ulozi.

"Crni labud" je "priča o ljubavi i strahu, povjerenju i izdaji. To je priča o zarobljenoj djevojci koja pokušava pobjeći od svega što je muči, ali i od same sebe", objašnjava redatelj Darren Aronofsky.

Aronofsky nije nepoznat u Veneciji, gdje je 2008. već osvojio Zlatnoga lava za film "Hrvač" s Mickeyem Rourkeom u glavnoj ulozi. "Ta su dva filma međusobno povezana. Balet i tučnjava od glumaca zahtijevaju ekstreman tjelesni angažman", naglasio je redatelj na konferenciji za tisak.

Uz Natalie Portman, koja glumi njujoršku balerinu koja se suočava s uzlaznom karijerom jedne od suparnica (Winona Ryder), u filmu se u ulozi koreografa pojavljuje francuski glumac Vincent Cassel.

Dan otvaranja Mostre obilježio je i nedolazak Jafara Panahija, kojega se očekivalo na svjetskoj premijeri kratkometražnoga filma "Harmonika", ali koji se nije pojavio jer mu iranske vlasti nisu željele izdati putovnicu.

U službenoj konkurenciji ukupno su 24 filma, od čega šest američkih, četiri talijanska i tri francuska.

Željno se iščekuje francuski film "Potiche" Francoisa Ozona s Catherine Deneuve i Gerardom Depardieuom u glavnim ulogama.

Amerikanci će uz "Crnog labuda" biti zastupljeni s filmovima: "Somewhere" Sofije Coppole, "Promises written in water" Vincenta Gala, "Miral" Juliana Schnabela s Willemom Dafoeom u glavnoj ulozi te "Barney's Version" s Dustinom Hoffmanom.

Azijski film predstavljat će dva japanska i jedan kineski uradak.

U žiriju pod predsjedanjem Quentina Tarantina sjedit će još francuski redatelj Arnaud Desplechin, meksički Guillermo Arriaga i talijanski Gabriele Salvatores.

Ukupno će se u svim programima zajedno prikazati 79 premijernih dugometražnih filmova iz 34 zemlje, među kojima prvi put sudjeluje film iz Dominikanske Republike s temom Haitija. (hina/metro-portal)

01.09.2010. 23:59:51
Novi komentar
nužno
nužno