« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
naprednije školovanje

Otvoren prvi sveučilišni Dan e-učenja

E-učenje spaja klasičnu nastavu u učionici i online nastavu, a cilj mu je poboljšanje kvalitete obrazovanja

(Dreamstime)
Više o

Ljiljana Pinter

,

nove tehnologije

,

e-učenje

,

Dan e-učenja

,

ICT

,

online nastava

U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu otovren je prvi sveučilišni Dan e-učenja, u sklopu kojega će predstavnici fakulteta na kojima se koristi elektroničko učenje govoriti o svojim iskustvima s takvim oblikom spajanja tehnologije i obrazovanja.

Organizator Dana e-učenja je Centar za e-učenje, sa sjedištem u Srcu, koji djeluje kao središte za podršku ustanovama, nastavnicima i studentima pri uporabi tehnologija i alata e-učenja.

Ljiljana Pinter, prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, današnji skup smatra značajnim jer, kako je napomenula, jedino se razmjenom iskustava može napredovati na području e-učenja, kojemu je krajnji cilj poboljšanje kvalitete obrazovnog procesa.

E-učenje obuhvaća klasičnu nastavu, nastavu uz pomoć ICT-a, kombinaciju nastave u učionici i one uz pomoć tehnologija te online nastavu. Prednosti e-učenja najvidljivije su u radu s velikim heterogenim skupinama, poštivanju različitih stilova učenja, dobivanju povratne informacije i praćenju napretka studenata.

U okviru skupa dodijeljene su nagrade najboljim e-kolegijima u prošloj školskoj godini. Drugu nagradu osvojio je kolegij "Odabrana poglavlja iz programskoga inženjerstva" Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, a posebne nagrade kolegiji "Programiranje 2" Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Zagrebu, "Sustavi za praćenje i vođenje procesa" FER-a te "Mehanika fluida" Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Dobitnici dviju prvih nagrada, koje su im već dodijeljene prije mjesec dana na Danu sveučilišta u Zagrebu, su kolegiji "Matematika 2" FOI-a i "Jesmo li kiseli?" Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Na cjelodnevnom skupu dekani fakuleta i akademija govorit će o stanju i napretku e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 11:31:51
Novi komentar
nužno
nužno