« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NAGRADE

Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade Iso Velikanović

Odbor Nagrade Iso Velikanović raspisao je natječaj za dodjelu Nagrade Iso Velikanović za 2020. godinu, koja se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture i medija za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva

Nagrada Iso Velikanović
Nagrada Iso Velikanović (Arhiva)
Više o

Iso Velikanović

,

nagrada Iso Velikanović

Najbolja ostvarenja u području prevodilaštva Ministarstvo kulture i medija nagrađuje 'Nagradom Iso Velikanović', priznanjem koje je ustanovljeno 2005. godine kao poticaj poboljšanju kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda, stvaranju hrvatske prijevodne literature te kako bi se istaknula važnost prevodilačke struke.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Zahvaljujući trudu prevodilačke struke obogaćuje se raznolikost izbora čitalačke literature, a najznačajnija ostvarenja svjetske literarne scene upravo prevođenjem postaju dostupna ljubiteljima književne riječi svih generacija. Stoga je iznimno važno u 2021. Godini čitanja istaknuti ulogu prevoditelja u popularizaciji čitanja i ljubavi prema književnoj riječi.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade prevoditeljima, s traženom se dokumentacijom dostavljaju elektroničkim putem na e-mail adresu: NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, a s naznakom: Prijedlog za „Nagradu Iso Velikanović".

Rok za dostavu prijedloga: 26. veljače 2021.

>>> Natječaj za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović" za 2020. godinu

01.02.2021. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno