« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZLATNI MEDVJED

Otvoren 60. Berlinale

Kultni festival u snijegom i ledom okovanoj njemačkoj prijestolnici otvorio je film Apart together kineskog redatelja Wanga Quan'ana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (berlinale.de)
Više o

Berlinale

Šezdeseti Berlinale počeo je u četvrtak dramom o ljubavi koju je povijest uništila, "Razdvojeni zajedno" ("Apart together"), koja pripovijeda o bolnom ponovnom susretu starijih ljubavnika koji su živjeli, jedan u komunističkoj Kini, a drugi na Tajvanu.

U snijegom i ledom okovanoj njemačkoj prijestolnici, kineski redatelj Wang Quan'an (44) ponovno priželjkuje Zlatnog medvjeda, kojega je 2007. dobio za "Tuyin brak", odu pastirskom životu mongolskih naroda.

U društvo dviju svojih glumica, Lise Lu (78) koja je glumila u "Posljednjem kineskom caru" Bernarda Bertoluccija i zanosnu Monicu Mo, Quan'an je otvorio ovogodišnji Berlinski filmski festival, uz umjetničkog direktora festivala Dietera Kosslicka i predsjednika ocjenjivačkog suda, njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

Quan'anov film će se natjecati s još 19 filmova, a tijekom festivala prikazat će se ukupno 400 filmova.

Među redateljima koji se spominju kao mogući dobitnici Zlatnog medvjeda, jesu Britanac Michael Winterbottom, Danac Thomas Vinterberg, Japanac Koji Wakamatsu i francuski tandem Benoit Delepine i Gustave de Kervern. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 20:26:26
Novi komentar
nužno
nužno