« Film
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Otvoren 6. Tabor film festival

U Dvorcu Veliki Tabor u Desiniću večeras je svečano otvoren 6. međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor film festival.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina, CROPIX)
Više o

Tabor Film Festival

,

Veronikina lubanja

U devet dana trajanja festivala u Zagorju će se okupiti probrana svjetska produkcija kratkometražnog filma i u srednjovjekovnom okruženju i ove godine boriti za nagradu "Veronikinu lubanju".

Uz tradicionalnu međunarodnu i domaću konkurenciju, ove je godine udruga Gokul, organizatori festivala, pripremila i konkurenciju glazbenog videa te niz popratnih programa. Tako će se na festivalu moći vidjeti filmovi kandidirani za nagradu Europske filmske akademije u 2007. godini, zatim filmovi švedske redateljice Mie Engberg, program Kurze Berlin - filmovi o Berlinu iz istočne i zapadne perspektive te retrospektivu jedan od velikana animiranog filma Normana McLarena.

Na festivalu će se također predstaviti najstariji "Lesbian & gay" film festival iz Hamburga, aktivistički filmovi, muzički video radovi iz produkcije poznatog internet portala "La blogotheque", kao i filmovi iz regije u programu pod naslovom "Komšiluk". (HINA)

12.07.2008. 10:58:25
Novi komentar
nužno
nužno