« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
FESTIVALI

Otvoren 16. Seasplash festival

Festivalski dan kreće već od 13 sati na BeachSplash pozornici tik uz more, a tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati u besplatnim festivalskim radionicama

Seasplash je u punom jeku
Seasplash je u punom jeku (Arhiva)
Više o

16. Seasplash festival

Nastupima reggae i dub legendi iz Velike Britanije i s Jamajke; Mad ProfessoraU-Roya i Channel Onea, na tvrđavi Punta Christo pored Pule otvoren je 16. Seasplash festival. Podršku velikanima dala su dva benda u usponu, slovenski Raggulation i hrvatski One Dread koje je publika odlično prihvatila.

Najveća imena festivala nastupila su na glavnoj festivalskoj pozornici - MainSplashu, a paralelno je na ostale četiri živopisne pozornice glazbeni program trajao sve ranih jutarnjih sati. Sve do nedjelje, više od 70 izvođača popet će se na tvrđavu Punta Christo, a publika će moći uživati u koncertima, live actovima i DJ setovima glazbenih imena iz regije i svijeta.

Od srijede u festivalski kamp između plaže i tvrđave pristižu ljubitelji reggae, dub, drum and bass, jungle, ska i punk glazbe iz cijele Europe, koji će uživati u sjajnoj i opuštenoj atmosferi po kojoj je Seasplash poznat.

Festivalski dan kreće već od 13 sati na BeachSplash pozornici tik uz more, a tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati u besplatnim festivalskim radionicama; od dub yoge i plesa na svili, preko hip-hop i funk plesne radionice, do radionice intuitivnog bubnjanja, video produkcije i radionice sound system kulture.

U subotu nam na MainSplash smijeh, rime i izvrsnu interakciju s publikom donose sarajevski Helem Nejse, tu su i predvodnici rock scene, kultna beogradska petorka Kanda, Kodža i Nebojša. Vrhunac na glavnoj pozornici u subotu svakako je nastup osebujnog britanskog Radical Dance Faction benda koji kombiniraju društveno osviještenu punk liriku s dub, reggae i ska glazbenim stilovima. Po prvi put u Hrvatskoj imamo čast vidjeti Dubmatixa, poznatog kanadskog (Toronto) producenta, multiinstrumentalista i višestruko nagrađivanog muzičara. On će nastupiti na DubSplash pozornici na koju se penju i Dub-Stuykolektiv koji su u Pulu pristigli čak iz New Yorka, kao predvodnici američke renesanse sound system kulture

I posljednji dan festivala, nedjelja, čuva niz glazbenih aduta, posebno onih domaćih i regionalnih. Glavnu riječ za mikrofonom svakako ima Britanac Navigator MC, koji će nastupiti uz Filipa Motovunskog, veteran je globalnog jungle pokreta koji je često svoj glas posuđivao bendovima poput Asian Dub Foundation i Freestylers. Još jedna kombinacija domaćeg glazbene podloge i stranog vokala bit će Joe Raygun i 207. Nezaobilazan je Vojko V, vlasnik najvećeg rap hita u 2018., zatim Viva Vops, beogradski bend koji miješaju rap, punk, rock, metal i pop, zagrebački Bruto Geto koji stižu s još neobjavljenim stvarima.

Ulaznice za 16. Seasplash se mogu kupiti isključivo na festivalskoj blagajni na ulazu u festival, koje su otvorene u petak 15-03h, subotu 15-03h i nedjelju 18-02h. Više o ulaznicama na ovom linku.

 

21.07.2018. 14:32:00
Novi komentar
nužno
nužno