« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SUPER!

Otvara se noćna scena Kerempuha

Uz već poznati Cabaret Chische Lische stiže i Zijah A. Sokolović s predstavom Međuigre 0-24

Zijah A. Sokolović opet je napravio pravu stvar
Zijah A. Sokolović opet je napravio pravu stvar (Kerempuh)
Više o

Kerempuh

,

Noćna scena

,

Cabaret Chishche Lishche

,

Zijah A. Sokolović

,

Međuigre 0-24

Satiričko kazalište ˝Kerempuh˝ ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja što će se uz mnoga popratna događanja, obilježiti i repertoarno. U listopadu počinje program na Noćnoj sceni „Kerempuha" čiji je cilj kroz kabaretsku formu progovoriti  o ozbiljnim društvenim problemima.

Sociolozi i znanstvenici  danas u mnogobrojnim istraživanjima  i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima cabareta. Da bi publiku ne samo poticao, nego i utjecao na nju, pretvara se u prostor koji vibrira energijom, bujnošću i originalnošću. Noćna scena Satiričkog kazališta Kerempuh u novoj kazališnoj sezoni otvara prostor vrsnoj glumačkoj igri snažnih autorskih osobnosti.

Tako će  publika uz Cabaret Chishche Lishche koji je tijekom prošle sezone već osvojio mnogobrojnu publiku, imati priliku vidjeti i dva nova naslova. Prvi kao autor, redatelj i izvođač potpisuje jedan od najvećih majstora monodrama, Zijah A. Sokolović. Njegove Međuigre 0-24 na književno-kritički-satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društvena stanja.

Drugi od njih, „Postdiplomsko obrazovanje" Vilima Matule i Siniše Labrovića u režiji Borne Armaninija i izvedbi Vilima Matule, na urnebesno duhovit način progovara o trenutno najperspektivnijem zanimanju u Hrvatskoj - zanimanju kriminalca.

Predstave na Noćnoj sceni „Kerempuha" održavaju se subotom u 23 sata.

5.10.2013.  / 23 H

CABARET  "MEĐUIGRE 0-24"

Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način komentirat će političke događaje i društvena stanja.

"MEĐUIGRE 0-24" su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. "MEĐUIGRE 0-24" su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Zijah A. Sokolović:

„Moj kabare, "MEĐUIGRE 0-24", želi da dodiruje besmislenost i manjak logike čitavog čovječijeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti." Osnovno ideja „MEĐUIGRI 0-24", u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nijje vrijeme...sad nije vrijeme...sad je kasno!"

01.10.2013. 17:57:00
Novi komentar
nužno
nužno