« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SVE OK ČINI SE

OTP banka i Podravka sklopili ugovor prema ustaljenoj bankarskoj praksi

Za objavljivanje spornog ugovora založili su se predsjednik Republike Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dubravko Darabus/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

HTV

,

Podravka

,

MOL

,

OTP banka

,

Ivo Josipović

Kreditni ugovor OTP banke s Podravkom dogovoren je u skladu s uobičajenom bankarskom praksom, izjavio je za HTV zamjenik predsjednika uprave mađarske OTP banke Laszlo Wolf.

U ekskluzivnoj izjavi, objavljenoj u današnjem podnevnom Dnevniku HTV-a, Wolf je rekao da je OTP banka ugovor i sve detalje oko uvjeta i jamstva povrata kredita zapravo preuzela od prvog kreditora - investicijske banke Merrill Lynch nakon što su procijenili da je riječ o sigurnom poslu.

Detalje iz ugovora nije htio iznositi, no otvorena je mogućnost da se oni objave.

Smatramo da se moraju uzeti u obzir pravila koja mi moramo poštovati, a koja se odnose na čuvanje bankarske i poslovne tajne. No razmotrit ćemo ovaj prijedlog i uskoro ćemo se očitovati, izjavio je Laszlo Wolf za HTV.

To je i prva izjava čelnika mađarske OTP banke, koja je izdala kredit Podravci, nakon što je mađarski MOL, kako su ovih dana prenijeli mediji, potvrdio da se angažirao kako bi Podravka dobila kredit te banke, te da Podravka taj kredit, ako ne u novcu, može vratiti i dionicama Ine. MOL je pritom opovrgnuo bilo kakvu povezanost između tog posla i Molovih upravljačkih prava u Ini.

Inače, za objavljivanje kreditnog ugovora OTP banke i Podravke založili su se predsjednik Republike Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović. Mesić je jučer izjavio je kako bi bilo dobro objaviti ugovor između Podravke i mađarske OTP banke kako bi se rasvijetlio cijeli slučaj. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 14:07:16
Novi komentar
nužno
nužno