« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
GROZNO

Otkazano 150 letova u Pekingu zbog smoga

Meteorološki zavod objavio je da gusta magla u nekim gradskim četvrtima vidljivost smanjuje na 200 metara

Smog u Pekingu
Više o

Peking

,

otkazani letovi

,

smog

Zbog gustoga smoga koji se u utorak ujutro nadvio nad Pekingom odgođeno je ili otkazano više od 150 letova u zračnoj luci, no vlasti izvješćuju o tomu da je kvaliteta zraka "dobra".

Prema podacima s internetske stranice Zračne luke Peking, druge najfrekventnije u svijetu, 155 dolaznih i odlaznih letova odgođeno je ili je otkazano.

Veleposlanstvo SAD-a u glavnome kineskom gradu, u sklopu neovisnog mjerenja procijenilo je stupanj onečišćenosti zraka te izvijestilo da u ponedjeljak u glavnome kineskom gradu razina zagađenosti zraka nosi oznaku "opasno".

Suprotno tim podacima, iz Državnoga ureda za očuvanje okoliša u Pekingu objavljeno je da je kvaliteta zraka u glavnome gradu dobra, a poznato je kako stručnjaci često optužuju kineske vlasti da podcjenjuju opasnost zagađenosti zraka po zdravlje stanovnika.

Meteorološki zavod objavio je da gusta magla u nekim gradskim četvrtima vidljivost smanjuje na 200 metara. Zrak u petnaestmilijunskom gradu je, zbog brojnih tvornica i oko pet milijuna automobila, često vrlo onečišćen.

10.01.2012. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno