« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIRODA DAJE

Otjerajte komarce - biljkama

Riješite se komaraca zauvijek tako što ćete u borbi protiv njih korisitit biljke koje ih prirodno odbijaju i uživajte u ljetu bez uboda

Zasadite bosiljak i komaraca neće biti
Zasadite bosiljak i komaraca neće biti (Arhiva)
Više o

biljke

,

komarci

,

lavanda

,

bosiljak

,

neven

,

prirodni repelenti

,

mačja trava

,

melisa

,

ždralinjak

Komarci će nam vrlo vjerojatno upropastiti ljeto ako se ne borimo protiv njih na sve moguće načine, a jedan od najučinkovitijih je - sađenje biljaka koje su prirodni repelenti, pa da vidimo što nam treba biti u vrtu ili na prozoru.

Bosiljak - toliko je učinkovit u odbijanju komaraca da ga jednostavno morate zasaditi po cijelom dvorištu, u verandi i pod prozorima. Na taj način ćete imati dobar začin za mediteranska jela i biti ćete sigurni od komaraca.

Lavanda - lavanda je odlična u borbi protiv komaraca, a osim toga od nje se radi kvalitetno eterično ulje. Uz to vaš vrt će divno mirisati kada ju zasadite.

Mačja trava- neka istraživanja pokazuju da ova biljka odbija komarce 10 puta bolje od sprejeva.

Melisa - od ove biljke napravite sredstvo za zaštitu od komaraca tako što ćete otrgnuti list, smrviti ga i namazati po koži.

Neven - kukci jednostavno mrze miris ovog cvijeta tako da će vas dobro štititi od ugriza napasnih komaraca. Dodatni bonus je što prelijepo izgleda.

Ždralinjak - ova biljka je laka za održavanje, lijepo izgleda, a k tome odbija komarce. Nema razloga da ju ne zasadite.

05.07.2015. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno