« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
Italija

Oteo djecu iz vrtića i prijetio da će ih ubiti

Cristian Familiari (sa sivim šalom) upao je u vrtić ‘Il girotondo’ u gradu Reggio Calabria naoružan džepnim nožićem
Cristian Familiari (sa sivim šalom) upao je u vrtić ‘Il girotondo’ u gradu Reggio Calabria naoružan džepnim nožićem (AFP)
Više o

otmica

,

Italija

Nekoliko sati trajala je jučer drama u dječjem vrtiću u gradu Reggio Calabria, na jugu Italije. Cristian Familiari (35)  je naoružan džepnim nožićem upao je u privatni vrtić ‘Il girotondo’, oteo desetero djece u dobi od tri do šest godina i njihovu odgojiteljicu te prijetio da će ih ubiti. Policija je opkolila zgradu, a na mjesto događaja stigli su i roditelji djece.

Prema informacijama medija, u vrtiću se nalazio i Familiarijev sin kojeg mu supruga nakon rastave braka navodno ne dopušta vidjeti. Međutim, kasnije je utvrđeno da Familiari nije oženjen i da nema djecu. Otmičar je za oslobađanje djece tražio oko 500 tisuća eura, zatim je zahtijevao da mu se omogući obraćanje javnosti preko televizije, ali je na kraju od svega odustao i poručio da je njegov čin imao ‘načelne razloge’.

S Familiarijem je pregovarao šef lokalne policije nakon čega je otmičar počeo puštati jedno po jedno dijete i oko 15 sati oslobodio i posljednje male taoce i odgojiteljicu.

Bez ciljaOtmičar je najprije za oslobađanje djece tražio 500.000 eura, a potom da mu se omogući obraćanje javnosti. No, od toga je odustao i predao se istaknuvši da je njegov čin imao ‘načelne razloge’. 

(Hina) 

14.02.2008. 00:47:43
Novi komentar
nužno
nužno