« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SUNČANI HVAR

Osumnjičeno šest osoba za pronevjeru 16 milijuna kuna

Policija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba

Građani protestiraju protiv Orca
Građani protestiraju protiv Orca (Cropix)
Više o

pronevjera

,

Sunčani Hvar

,

ORCO-grupa

,

zlouporaba položaja

Naime,  utvrđena je osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna, priopćila je danas kasno popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava, ne navevši ni identitet ni inicijale osumnjičenika, prenosi Hina.

Nakon ulaska Orco Property Group S. A. u vlasničku strukturu Sunčanog Hvara d.d. putem javno-privatnog partnerstva između te grupacije i državnih fondova, odnosno od 2005. do 2008., osumnjičenici su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa, iako su znali da je prezadužena i da su joj poslovni rezultati negativni. Tako su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, navodi se u priopćenju.

Pritom se navode kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti te pomaganje u tim kaznenim djelima, zaključenje štetna ugovora i krivotvorenje službene isprave, oštetivši tako Sunčani Hvar d.d. za ukupno 16 milijuna kuna. Kriminalitsičko istraživanje se nastavlja u suradnji i koordinaciji sa županijskim državnim odvjetništvom, poreznom upravom, financijskom policijom i upravom kriminalističke policije MUP-a, stoji u priopćenju PU.

Predsjednik Uprave Orco grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara, Jean-Francois Ott danas je zadržan u Zagrebu na obavijesnom razgovoru koji s njim trebaju obaviti službenici splitsko-dalmatinske policije i tamošnjeg Županijskog državnog odvjetništva, potvrdio je popodne MUP. On nije uhićen, kazala je Aleksandra Ljuba iz MUP- ovog ureda za odnose s javnošću.

Kako je priopćeno iz Orco grupe, u tijeku zakazanog sastanka u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu pred zgradom ministarstva Otta su dočekali policajci i pozvali ga u policijsku postaju kako bi odgovorio na određena pitanja. Poziv je prihvatio dobrovoljno i otpraćen je na ispitivanje, priopćili su iz Orca.

04.01.2011. 20:43:24
Novi komentar
nužno
nužno