« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MORALNI RAZLOZI

HDZ traži ostavku Željka Jovanovića

Razlog jest to što Jovanović, inače predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije, poziciju koristi samo u promidžbene svrhe SDP-a

Milinović je optužio Jovanovića da je kao član Upravnog vijeća KB Rijeka zastupao interese jedne farmaceutske tvrtke
Milinović je optužio Jovanovića da je kao član Upravnog vijeća KB Rijeka zastupao interese jedne farmaceutske tvrtke (Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Željko Jovanović

,

Nacionalno vijeće za suzbijanje korupcije

,

ostavka

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je na konferenciji za novinstvo u Rijeci da HDZ-ova "priča o nultoj toleranciji na korupciju pada na prvom koraku" jer, kako je rekao, "vlada predstavlja školski primjer klijentelizma i političke korupcije", prenosi Hina. 

Ističući kako se SDP panično boji riječi "nema zastare", zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović upitao je da li netko "od njih ćuti da antikorupcijska borba ne prestaje, da je svatko nedodirljiv i da kuca na sva vrata". Dodao je kako se Željko Jovanović možda toga boji po zapovjednoj odgovornosti, jer je Državna revizija utvrdila nezakonito trošenje proračuna Grada Rijeke od 149 milijuna kuna. "Ili što su zaobilazili Zakon o javnoj nabavi za iznos veći od 16 milijuna kuna", rekao je. Zapitao se boje li se riječi "nema zastare" zbog nezakonite pretvorbe gradskih tržnica Rijeke kojima je proračun oštećen za više od 80 milijuna kuna, zbog naglog skoka cijene izgradnje bazena sa 100 na 400 milijuna kuna te da će netko upitati zašto je športska dvorana u Zametu skuplja za 150 posto nego dvorane sličnih veličina u Hrvatskoj.

Milinović je optužio Jovanovića da je kao član Upravnog vijeća KB Rijeka zastupao interese jedne farmaceutske tvrtke. Smatra kako se Jovanović možda boji da će morati objasniti od kuda mu dva stana u Rijeci vrijedna oko 360 tisuća eura te od kuda mu vrijednosti u pokretninama i raznim dionicama od kojih u Ininim 610 tisuća kuna.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta smatra kako se SDP uplašio dobre i uspješne rekonstrukcije vlade i stoga je "u panici". Ocijenio je kako SDP uporno hoće srušiti vladu kako bi zaustavio borbu protiv korupcije, jer su oni za to kad je ta borba u "nečijem drugom dvorištu".

Glavni tajnik HDZ-a i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić istanuo je da riječki SDP-ovci "blate vladu" kad god se iz bilo koje ugledne svjetske financijske institucije ili časopisa objave podatci o pozitivnim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. "Cilj im je zaustaviti istrage i spriječiti borbu protiv korupcije i podcjeniti bilo kakav uspjeh vlade HDZ-a", rekao je.

Ministar kulture Jasen Mesić opovrgnuo je optužbe splitskog SDP-a da je, u vrijeme dok je obavljao dužnost državnog tajnika u tom ministarstvu, počinio "kulturocid" nad Splitom, jer je, kako su rekli, "kumovao" da se arheološki nalazi ispod Rive zatrpaju ispod betonskih ploča. Demantirao je i da je Hrvatski ronilački savez protiv njega podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog istjecanja mazuta s potonulog grčkog broda "Vaselios".

Na upit trebaju li prije parlamentarnih biti unutarstranački izbori u HDZ-u, Milinović je rekao da se na Predsjedništvu nije razgovaralo o unutarstranačkim izborima. Upitan za "crne fondove u HDZ-u", Bačić je rekao da od kad je glavni tajnik HDZ-a i od kad je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije bilo apsolutno nikakvih crnih fondova u HDZ-u. Poslovanje stranke je apsolutno u skladu s zakonom, dodao je.

04.01.2011. 19:41:27
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    05.01.2011. 17:18
    A odakle Darku Milinoviću lova za glomaznu kuću u Gospiću???
Novi komentar
nužno
nužno