« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
mali trump

Osmogodišnji poduzetnik postao je milijunaš

POGLEDAJTE VIDEO - Ryan Ross posjeduje vrijedne nekretnine, a želi kupiti hokejaške momčadi NHL-a

(Maggie Samways/MWN)
Više o

Ryan Ross

,

Savannah Ross

,

poduzetnik

Kad je Kanađanin Ryan Ross imao samo tri godine započeo je vlastiti posao s kokošima i jajima u svom kućnom dvorištu. Danas ima osam godina i svoju četvrtu tvrtku, a već je zaradio gotovo milijun dolara.

''Imao sam 60 kokoši i prodavao sam tucet jaja za tri dolara. Zarađivao sam 15 dolara na dan'', prisjeća se Ryan koji živi u okolici Toronta.

Kad se umorio od prodavanja jaja, Ryan je započeo svoj sljedeći poslovni pothvat - posao košenja trave. Mušterijama je naplaćivao 20 dolara na sat, ali bio je premlad za rukovanje kosilicom, pa je unajmio stariju djecu kako bi oni radili za 15 dolara na sat.

''Zarađivao je pet dolara na sat a da ništa nije radio'', kaže dječakova majka Savannah. ''Isto je bilo i s njegovom sljedećom tvrtkom koja se bavila pranjem pomoću strojeva. Mi smo nabavili stroj, on je mušterijama naplaćivao 200 dolara, a osobi koja je obavljala posao 100 dolara. I sve su to njegove ideje. Suprug i ja bili smo odlučni u tome da Ryan razumije sve što radi. Jer ako ja to radim umjesto njega, to je onda moja tvrtka.''  

Ryan je cijelo vrijeme svoj profit ulagao u nekretnine. Danas tako posjeduje šest zgrada u Ontariju i Britanskoj Kolumbiji, a njegova neto vrijednost je 900 tisuća dolara. Za svoju obitelj Ryan je kupio i klizalište za hokej i košarkaško igralište, kao i 4.000 knjiga za sebe. Ali još uvijek nema mobitel - roditelji mu ne dopuštaju.

''Njegovi prijatelji u školi ne vjeruju da je poslovni čovjek. Misle da je to obična glupost'', kaže Savannah Ross.

No, tu ne staju ambicije malog Donalda Trumpa.

''Želim kupiti dvije momčadi iz Nacionalne hokejaške lige'', kaže Ryan. ''Na taj način mogao bih igrati u NHL-u.''

Majka Savannah objašnjava da Ryan misli kako je hokej samo zabava. ''Ali mora razumjeti i poslovnu stranu, pa ćemo uskoro imati sastanke s vlasnicima NHL-a. Oni misle da je to vrlo slatko.''

Ambicioznog Ryana Rossa pogledajte i na YouTubeu:

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News
13.11.2009. 16:57:56
Novi komentar
nužno
nužno