« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Osiguravatelji odbili Buffettovu ponudu

Više o

Warren Buffett

,

Business Week

Američki multimilijarder Warren Buffett u utorak je ponudio da će preko svoje kompanije Berkshire Hathaway uložiti 800 milijardi dolara u reosiguravanje obveznica kojima posluju tvrtke  Ambac, FGIC i MBIA. Jedna kompanija odmah je odbila ponudu, a CNN je objavio kako je riječ o Ambacu. I ostale dvije kuće izvijestile su da tragaju za alternativom. Jučer je zbog krize osiguravatelja održano i saslušanje pred američkim Odborom za državne financije.

Analitičari procjenjuju da osiguravatelji ipak nisu toliko očajni da bi prihvatili Buffettovu ponudu, koja je prikazana kao slamka  spasa, ali dugoročno ne pogoduje nikome osim samom milijarderu.

‘Princ na bijelom konju’, kako ga naziva Business Week, izjavio je za CNBC da će problem s obveznicama riješiti ‘jednim potezom pera’. No, taj bi potez značio da Buffett dobiva poslove s obveznicama triju tvrtki, a najpogođeniji dio biznisa s hipotekarnim kreditima ostao bi njima. 

NeisplativoMilijarder bi za 800 milijardi dolara dobio najunosniji dio posla, a osiguravateljima bi ostali dugovi nastali kreditnom krizom.   

Piše: METRO
13.02.2008. 22:07:41
Novi komentar
nužno
nužno