« Film
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
SPREMNI ZA KINO?

Oscar Revija 2009. donosi projekcije 11 nominiranih filmova

Projekcije se održavaju u multipleksima CineStar u Zagrebu, Rijeci i Zadru od 16. do 25. veljače.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Cinestar

,

Oskar

,

Oscar Revija 2009

,

Neobična priča o Benjaminu Buttonu

,

Milijunaš s ulice

,

Milk

,

Frost/Nixon

,

Put oslobođenja

,

Zamjena

,

Hrvač

,

Samo bez brige

,

Gost

,

Kompleks Baader Meinhof

U susret skorašnjoj dodjeli Oskara, u multipleksima CineStar u Zagrebu, Rijeci i Zadru od 16. do 25. veljače održat će se "Oscar Revija 2009", u sklopu koje će se prikazati jedanaest filmova nominiranih za to prestižno američko filmsko priznanje.

Najviše nominacija među filmovima s revije, njih 13, ima film "Neobična priča o Benjaminu Buttonu" Davida Finchera, neobična priča u kojoj Brad Pitt glumi čovjeka koji stari unatrag.

Na rasporedu je i film "Milijunaš s ulice" Dannyja Boylea, o osamnaestogodišnjem siročiću iz predgrađa Mumbaija koji osvaja glavnu nagradu na kvizu "Tko želi biti milijunaš", s deset nominacija.

Po osam nominacija imaju filmovi "Milk" Gusa Van Santa, biografska drama o borcu za prava homoseksualaca te akcijski triler "Vitez tame" Christophera Nolana, za koji je, među ostalim, za sporednu mušku ulogu posthumno nominiran Heath Ledger.

Prikazat će se i film "Frost/Nixon" Rona Howarda, s pet nominacija, o napetom intervjuu koji je osramoćeni američki predsjednik Richard Nixon dao slavnom televizijskom novinaru Davidu Frostu, tri godine nakon što je napustio predsjednički položaj.

Od filmova koji su dobili tri nominacije, na reviji su "Put oslobođenja" Sama Mendesa, u kojem Leonardo Di Caprio i Kate Winslet glume naizgled sretan par iz predgrađa Connecticuta, te "Zamjena" Clinta Eastwooda, utemeljen na istinitom događaju o majci (glumi je Angelina Jolie) koja traga za nestalim sinom.

U filmu "Hrvač" Darrena Aronofskog, koji ima dvije nominacije, Mickey Rourke glumi propalog profesionalnog hrvača iz osamdesetih koji se po cijenu života pokušava vratiti u ring.

Revija donosi i tri filma s jednom nominacijom - "Samo bez brige" Mikea Leigha o mladoj učiteljici Poppy, "Gost" Thomasa McCarthyja o šezdesetogodišnjem Walteru i neobičnom paru koji mu se useli u stan, te "Kompleks Baader Meinhof" Ulija Edela o ljevičarskoj njemačkoj terorističkoj skupini RAF iz šezdesetih i sedamdesetih.

Dodjela Oskara održat će se 22. veljače u Los Angelesu. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 19:38:33
Novi komentar
nužno
nužno