« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
AL KAIDA

Osama bin Laden ubijen u Pakistanu

POGLEDAJTE VIDEO: Prema navodima Foxa, Osama je likvidiran hicem u glavu, objavljena fotografija njegovog tijela

Osama bin Laden je mrtav
Osama bin Laden je mrtav (Getty Images)
Više o

Osama bin Laden

,

Al-Kaida

,

ubijen bin Laden

Vođa Al Kaide Osama bin Laden ubijen je u Pakistanu u akciji koja je trajala 40 minuta i vojska SAD je u posjedu njegovog tijela, rekao je Obama na izvanrednoj konferenciji za tisak kasno sinoć.

"Pravda je zadovoljena", rekao je Obama na pressici, navodeći da su Amerikanci predvodili akciju u kojoj im je pomogla i pakistanska obavještajna služba.

Obama je istakao da su američke snage vodile operaciju u mjestu Abotabatu, sjeverno od Islamabada, u kojoj je ubijen Bin Laden. Naime, Navy Seals su helikopterima napali rezidenciju, navodno vrijednu milijun dolara, u kojoj se skrivao Osama s obitelji.

Kuća je postala sumnjiva nakon obavještajnih dojava da je dograđena, postavši osam puta veća od kuća u okolini, imala je tri metra visok zid oko posjeda, a ukućani su smeće palili u dvorištu umjesto da ga iznose van.

U akciji je osim Osame poginuo jedan od njegovih sinova, dva tjelohranitelja i žena koju su koristili kao živi štit prilikom upada američkih specijalaca.

"Sjedinjene Države su predvodile operaciju u kojoj je ubijen Osama bin Laden, vođa Al-Kaide i terorist koji je odgovoran za ubojstva tisuća muškaraca, žena i djece", kazao je Obama.

U toj operaciji nije stradao nitko od Amerikanaca, a oni su pazili da u akciji ne bude civilnih žrtava, kazao je Obama.

Slavlje na Ground Zero

Čim je vijest objavljena, tisuće Amerikanaca okupilo se oko Bijele kuće skandirajući USA, USA i veseleći se pogibiji svog arhi-neprijatelja. Jednako veselo bilo je i u New Yorku na Ground Zero, mjestu gdje su stajali neboderi WTC-a. Naravno, State Department je trenutno upozorio sve Amerikance u svijetu da budu izuzetno oprezni jer se očekuje agresivan odgovor Al Kaide.

Izašla je i snimka mrtvog tijela Osame bin Ladena:

02.05.2011. 07:23:48
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Bill
    02.05.2011. 07:57
    Ovo je veliki dan za demokraciju, ubijen je glavni terorist.

    God Bless America!
  2. avatar
    DemolitionMan
    02.05.2011. 10:20
    Ovo je kompletna laž - Benazir Bhutto izjavila je još 2007. kako je Bin Laden odavno ubijen - http://www.youtube.com/watch?v=UnychOXj9Tg

    Dakle, u Americi nema demokracije već samo laž i manipulacija, a Bin Laden niti je bio glavni terorist (to je Amerika, naravno), niti je imao ikakve veze s rušenjem WTC-a i Building 7 (treće zgrade koja se srušila "sama od sebe").

    God Enlighten Poor America!
  3. avatar
    Napaljena
    02.05.2011. 10:27
    Je - još su ga i u more šatro bacili. Ne razumijem kome uopće normalnom mogu prodati takvu priču.
  4. avatar
    xena
    02.05.2011. 21:04
    koja glupost!! koji show!! osama je odavno mrtav.
  5. avatar
    EMS
    03.05.2011. 10:09
    Ubise ga, i nisu nista cekali, nego ga odma sahranise u moru. Ali srecom, uzeli su mu uzorak za DNK analizu, koja se naravno, kako su oni VJEROVALI i sa SIGURNOSCU TVRDILI (isto tako kao u doma invazije na Irak gdje su isto tvrdili i vjerovali da Sadam ima nuklearno oruzje) potvrdilo se da je to Bin Laden.

    Mozemo odahnuti, svijetom ce konacno zavladati mir. Nema veze sto amerika vrsi agresiju na Libiju, ubija civile, treba se okrenuti vaznijim stvarima. "Ubijen je covjek koji nije ni postojao", to moze samo Amerikancima poci za rukom :)).
  6. avatar
    alen
    03.05.2011. 20:12
    ovo su sve puste price ploiticara sve je laz da narod slazu gdje je tjelo bin ladena
  7. avatar
    dark
    06.05.2011. 14:48
    Osama Bin Laden u vrtu uzgajao marihuanu, pogledaj slike i video trave koju je uzgajao uz kelj i kupus.... http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/249-bin-laden-u-vrtu-uzgajao-marihuanu#249
Novi komentar
nužno
nužno