« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
advent u zagrebu

Osam milijuna kuna za božićni ugođaj u gradu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

Advent u Zagrebu

,

uređenje ulica

,

božićno uređenje

Za božićno i novogodišnje uređenje središta Zagreba i gradskih četvrti ove se godine planira utrošiti oko osam milijuna kuna, dok je lani za uređenje utrošeno 6,1 milijuna kuna.

Nakon javnih nadmetanja, Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet je ustupio prigodno ukrašavanje tvrtki Elicom d.o.o. iz Zagreba u ukupnom iznosu od 7,29 milijuna, a nabavu božićnih drvca podružnici Zrinjevac Zagrebačkog holdinga za 765.672 kuna.

Iz Gradskog ureda navode da je razlog realnog povećanja od 1,8 milijuna kuna nabavka nove rasvjete.

Božićna drvca, u vrijednosti od 15 tisuća do 35 tisuća kuna, bit će postavljena na Trg bana Josipa Jelačića, Markov trg i Kvaternikov trg, ali i u gradskim četvrtima gdje će postaviti još 22 drvca. Podružnica "Zrinjevac" će postaviti i svjetleće dekoracije na Glazbeni paviljon i na drveće u parku Zrinjevac te ukrasiti fontanu Manduševac adventskim vijencem.

Ove godine nabavlja se nova božićna i novogodišnja dekoracija, 30 3D kugli promjera jedan metar i 30 3D srca, a sve žaruljice starog tipa bit će zamijenjene modernim LED diodama velike trajnosti i male potrošnje energije. Ukupna vrijednost novih rasvjetnih tijela je 3,39 milijuna kuna.

Dekoracija će biti postavljena u svim ulicama kao i prošlih godina, a uređenje će se proširiti i na neke nove ulice: Domjanićevu, Tomićevu, dio Petrinjske do Amruševe, dio Gajeve do Hebrangove i dio Preradovićeve do Tesline. Prvi put bit će postavljena nova dekoracija na rasvjetne stupove na Kvaternikovom trgu, kao i nova dekoracija s obje strane stare Vlaške.

Dio prošlogodišnje dekoracije ulica, svjetleći lusteri, postavit će se na produžetke Ilice od Frankopanske do Britanskog trga i u dijelu Vlaške ulice od Draškovićeve do Vončinine.

Prigodno uređenje grada završava 30. studenoga kićenjem središnjeg bora na Trgu bana Josipa Jelačića i paljenjem prve adventske svijeće. (hina/metro-portal)

10.11.2008. 15:06:29
Novi komentar
nužno
nužno