« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JOSIP POPOVAC:

Orfej je bez znanja HRT-a ušao u natječaj za upravljanje Arenom

Popovac kaže da Orfej nema pravo na takve odluke bez odobrenja HRT-a, a ponašanje tvrtke kćeri ocijenio je ''malo adolescentskim''

(Wikipedia)
Više o

HRT

,

Arena Zagreb

,

Orfej

,

Josip Popovac

,

Željko Mesar

Privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac rekao je danas da je predsjednik i jedini član uprave "Orfeja" Željko Mesar bez odobrenja Ravnateljstva HRT-a potpisao društveni ugovor o ulasku u konzorcij hrvatskih tvrtaka koji se javio na treći natječaj za upravljanje zagrebačkom Arenom.

"Suosnivanje je nešto što izlazi iz redovitog poslovanja uprave 'Orfeja'", rekao je Popovac na sjednici Programskog vijeća HRT-a odgovarajući na pitanje članice tog vijeća Sanje Modrić o medijskim napisima o tom slučaju.

Društveni ugovor o ulasku u konzorcij pod nazivom "Arena poslovno upravljanje" potpisali su 20. srpnja prošle godine HRT-ova tvrtka kći "Orfej" i tvrtke kćeri "Digitel komunikacija 'Da!' i "Dialogos" te "Ingrina" tvrtka kći "Intel".

Popovac je rekao kako ne želi ulaziti u poslovnu opravdanost odluke, no ustvrdio je da "Orfej" na to nije imao pravo bez odobrenja HRT-a, ocjenjujući ponašanje tvrtke kćeri "malo adolescentskim".

Rekao je da je za slučaj doznao iz medija i da je ostao zatečen. Nakon toga razgovarao je s bivšim glavnim ravnateljem HRT-a Vanjom Sutlićom, koji mu je rekao da je o slučaju samo načelno čuo i da Ravnateljstvo HRT-a nikad nije donijelo takvu odluku.

Popovac je zatražio i objašnjenje predsjednika uprave "Orfeja" Željka Mesara, koji mu je u pismu naveo da ga je u travnju pozvao na sastanak bivši ravnatelj HTV-a Blago Markota, koji mu je opisao okolnosti vezane uz realizaciju projekta "Arena Zagreb".

Privremeni ravnatelj HRT-a rekao je članovima vijeća da ga je iznenadila posljednja Mesarova rečenica kako nakon potpisivanja društvenog ugovora nije imao informacije što se događa s novoosnovanom tvrtkom.

Popovac je za sutra dogovorio sastanak s Mesarom te hitno sazivanje Skupštine "Orfeja", koja nije održana dvije godine. Novom glavnom ravnatelju HRT-a predložit će, kaže, da se ispita smisao poslovanja "Orfeja" u cjelini. Na upit članova vijeća odgovorio je kako nema spoznaja da je bilo tko od članova vijeća imao veze s tim slučajem. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 17:39:06
Novi komentar
nužno
nužno