« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
Sigurnost

Opasnost od leteće prtljage prijeti vozaču

Fotografija vijesti
Više o

Chevrolet

,

prometne nesreće

,

sigurnost na cestama

,

Chevrolet Captiva

Danas svaki vozač automobila zna da putnici moraju biti vezani sigurnosnim pojasima, a djeca se voze u posebnim sjedalicama. No, mnogima još uvijek nisu poznata pravila za siguran smještaj i utovar prtljage.

Chevrolet Captiva, popularna kao obiteljski automobil, nudi cijeli niz opreme koja pomaže sigurnijem i lakšem transportu prtljage. Prtljažnik Captive ima minimalno 465 litara, a svi oni kojima je stalo do sigurnosti pridržavat će se zlatnih pravila pri ukrcaju prtljage.

Pritom je najvažnije da teži komadi idu na dno prtljažnika i potrebno ih je čvrsto nagurati na naslon stražnjeg sjedala kako bi se smanjila opasnost od njihovog ulijetanja u kabinu prilikom sudara.

Sve što je smješteno iznad razine stražnjih sjedala može u slučaju naglog kočenja ili sudara poletjeti naprijed i ozlijediti vozača ili putnike.

Osim teških kofera, prtljaga često uključuje i sportske torbe, prostirke za plažu... Njih treba spakirati tako da ispune prazan prostor između težih komada. Varijante Captive sa 7 sjedala standardno imaju mrežu za prtljagu koja sprječava da predmeti postanu opasni leteći projektili. Za prtljažnik Captive se mogu nabaviti i posebne ručice za remenje.     (BD)

02.07.2008. 22:23:10
Novi komentar
nužno
nužno