« Kultura
objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana
MALI PIKNIK

Omiljeni Mali piknik stiže na Rokov perivoj

Pronađite svoje novo najdraže piknik mjesto na Rokovom perivoju uz nezaobilazne ljetne okuse malih lokalnih proizvođača svakog petka od 21. srpnja do 11. kolovoza

Mali piknik
Mali piknik (Sanjin Kaštelan)
Više o

Mali piknik

,

Rokov perivoj

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, svakog petka od 21. srpnja do 11. kolovoza, Mali piknik će ponovno rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, ovoga puta na novoj lokaciji - Rokovom perivoju.

Nakon niza godina održavanja u parku Bele IV, zbog obnove bivše zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda Mali piknik seli u jednu od najljepših gradskih zelenih oaza, Rokov perivoj. Tamo će ponovno okupiti sretne ljude i male lokalne proizvođače, uz pregršt finih poslastica i posebnih trenutaka. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji Rokovog perivoja 21. srpnja od 18 do 23 sata, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju posebnu ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 11. kolovoza.

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između craft pive za svako nepce iz domaće pivovare FRKA Brewery, ljetnih koktela spravljenih s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, raznobojnih Iskrenih vina Matković ili hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade. Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva te tradicionalnih prgica, krumpiruša, bučnica i povrtnih popečaka i domaćih sourdough peciva i heljdinih kreksića, hummus i tahini namaza, savijača odručno vučenog tijesta s jabukama i šljivama te pita od prhkog tijesta sa sezonskim voćem.

S menija Malog piknika obavezno isprobajte i opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, posebne zajedničke trenutke i pokoju mrlju od vina. Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom. Stoga, ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom...

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, a za veganske i bezglutenske opcije provjerite s proizvođačima na licu mjesta. Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje! U slučaju kiše, Mali piknik se odgađa za subotu. Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba.

Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici, Facebook eventu i Instagram profilu.

20.07.2023. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno