« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KLAĐENJE

Offside: po utakmici se zarađivalo od 150 do 300 tisuća eura

POGLEDAJTE VIDEO - Krunoslav Borovec nije htio otkriti o koliko se utakmica radilo, a u tijeku je uhićenje većeg broja osoba

Krunoslav Borovec akcija Offside
Krunoslav Borovec akcija Offside (Sandra Šimunović/Cropix/Infopunkt)
Više o

namještanje utakmica

,

Krunoslav Borovec

,

1. HNL

,

torta Valentinovo

,

Al Pacino

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je danas na konferenciji za novinare da su kriminalističkim istraživanjem zbog namještanja utakmica 1. hrvatske nogometne lige i prijevara na klađenjima obuhvaćene 22 osobe i da se okvirno po utakmici radilo o iznosima od 150.000 do 300.000 eura.

U sklopu akcije policije i USKOK-a "Offside" u tijeku je uhićenje većeg broja osoba koje se povezuje s tim kaznenim djelima, a do poslijepodne nisu uhićene sve osobe čije je uhićenje planirano, kazao je Borovec. Tek će se vidjeti hoće li za nekim osobama biti poduzete mjere traganja.

Za sada postoje okvirne vrijednosti da se po prilici po utakmici radilo od 150.000 do 300.000 eura, dodao je Borovec, koji nije želio otkriti o koliko se utakmica radilo. Kazao je da će se o ukupnom iznosu moći govoriti tek nakon dovršetka istrage.

Hrvatska je policija, podsjetio je Borovec, krajem prošle godine dobila informacije od njemačke policije o prijevarama putem klađenja i namještanja nogometnih utakmica i tad je krenula u kriminalističko istraživanje koje je danas je ušlo u završnu fazu, rezultiravši uhićenjima. Borovec nije želio govoriti o imenima osumnjičenih osoba.

Riječ je o nogometnim utakmicama 1. hrvatske nogometne lige ali akcija ima i međunarodni karakter pa hrvatska policija osim s njemačkom surađuje i s još nekoliko policija drugih europskih država, kazao je Borovec. Nije želio detaljnije govoriti o kojim je državama riječ jer, kako je objasnio, tijek kriminalističkih istraga tek se treba protegnuti na te države.

"Tijek kriminalističkih istraga vodi nas i prema nekim utakmicama u inozemstvu ali o detaljima ne mogu govoriti jer se čeka da policije i tužiteljstva država s kojima surađujemo također provedu aktivnosti", kazao je glasnogovornik MUP-a Borovec.

Policija je od početka dobro surađivala s Hrvatskim nogometnim savezom a danas je s njihovim predstavnikom održan sastanak. HNS će prema informacijama s tog sastanka, nakon što policija i USKOK odrade svoj dio posla, donijeti svoje mjere, dodao je Borovec. (hina/metro-portal)

08.06.2010. 20:37:00
Novi komentar
nužno
nužno